Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
chciałem sobie podziałać z vmware workstation. Pobrałem sobie, chce instalować, a tu krzyk:
The following VMware kernel modules have been found on your system that were not installed by the VMware Installer. Please remove them then run this installer again. vmnet vmmon Execution aborted.
To sobie myślę, to przez zainstalowany vmware-player. odinstalowane.
dalej to samo, to wyrzucać chcę moduły:
sudo rmmod vmnet ERROR: Module vmnet does not exist in /proc/modules sudo rmmod vmmon ERROR: Module vmmon does not exist in /proc/modules
o co chodzi? Jak z tym dalej podziałać?
sprawdź czy usługa vmware nie chodzi jeszcze w tle, wygląda na to jakby jeszcze trzymał informacje o tych modułach. Ewentualnie sprawdź czy da się załadować te moduły:
modprobe vmnet
modprobe vmmon
jakby się udało to wtedy może uda się instalatorowi jest usunąć - choć to troche bez sensu heh
sprawdź czy nie zostawił ci jakiś plików/katalogów lub czegoś w skryptach startowych dotyczącego vmplayera
Kiedyś miałem identyczny problem (z tego co pamiętam rozwiązanie CHYBA nie było takie trudne) , nie mam pojęcia co zrobiłem, że zadziałał... Gdzies na necie była odpowiedź, poszukam i jak znajdę to wkleje.
---Edit---
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-563503.html
http://sudan.ubuntuforums.com/showthread.php?t=516916
Z tego co piszą to najpierw odinstalowac porządnie wmware player, a dopiero potem brać się za instalację nowego.
Ostatnio edytowany przez Bober (2008-02-28 08:21:01)
No, dokładnie. Nie mogłem jakoś sobie odinstalować tego playera. jakoś w końcu się udało, ale problem tkwił, tak jak mówicie, w czymś vmwarepllayerowatym co nie chciało się odinstalować.
jeżeli miałes już wczesniej stworzone moduły podczas instalacji to musisz na nowo skonfigurować vmware poleceniem
/usr/bin/vmware-config.pl. jeśli podczas instalacji nie stworzyło modułów to vmware nie ruszy bo zostało źle zainstalowane.