Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

No właśnie nie mogę wyczaić czemu nie chce mi uploadowac plików
skrypt jest ok, okroiłem go do minimalnej wersji i sprawdzałem na innym serwerku i działa
sprawdzałem w php.ini jest włączony upload
katalog do uploadu ma chmoda 777
index.php
<? echo '<form enctype="multipart/form-data" action="up.php" method="POST"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="6000000000000" /> Plik do wyslania: <input name="userfile" type="file" /> <input type="submit" value="Wyslij" /> </form>'; ?>
up.php
<?
$location = '/var/www/test/hh/file/' . basename($_FILES['userfile']['name']);
if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $location)) {
echo "Plik został załadowany poprawnie...";
} else {
echo "Plik nie został załadowany...";
}
?>no i dostaje cały czas Plik nie został załadowany
nie chodzi tu o rozmiar pliku na pewno bo dawałem mu pliki po 2 kb ;]
mam debiana etch 64
apache 2.2.3-4+etch3
php 5.20-8+etch9
co to może być ?
Kto mi to do ch... przeniósł ? przecież tu jest problem z oprogramowaniem nie skryptem !!!!
// a, no to może nieco nadgorliwie go przeniosłem; wraca do Softu (choć z serwerowej natury tematu zastanawiam się, czy w Sieciach nie powinien być) -- azhag
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-02-25 18:31:38)

Administrator

php.ini byś wkleił na jakieś phpfi.com na przykład. Ja bym dał mimo wszystko to do działu Programowanie, bo to jednak problem z kodem który nie działa, a nie działa być może przez konfigurację softu którym jest parser języka PHP. Jak nie patrzeć związane z programowaniem. Jakbym miał podobny problem nie szukał bym tego raczej w dziale Software.

Członek DUG

http://v.rootnode.net/~czechu/htdocs/php.ini
tu jest fragment na temat uploadu
;;;;;;;;;;;;;;;; ; File Uploads ; ;;;;;;;;;;;;;;;; ; Whether to allow HTTP file uploads. file_uploads = On ; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not ; specified). ;upload_tmp_dir = ; Maximum allowed size for uploaded files. upload_max_filesize = 10M

Moderator Mamut
a ten "system default" (/tmp ?) ma prawa zapisu dla wszystkich uzytkownikow

Członek DUG

tak
próbowałem jeszcze ustawić mu inny katalog ale też lipa
logi apacha czyste

Moderator Mamut
daj mu na poczatku skryptu:
ini_set('display_errors', 'On' );
ini_set('error_reporting', E_ALL);powinien cos wywalic dlaczego nie moze tego zrobic ...
sprawdz tez czy plik ktory chesz przeniesc ( $_FILES['userfile']['tmp_name'] ) istnieje

Członek DUG

file_exists stwierdza że plik jest
nic więcej nie wywala po dodaniu tych ini_set

Moderator Mamut
czyli zgodnie z dokumentacja funkcji move_uploaded_file() wskazany plik "nie jest prawidło uploadowanym plikiem"
jezeli uwazasz ze jest sproboj skozystac z funkcji rename()

Członek DUG

właśnie testowałem różne rodzaje od mp3 po pliki txt
nie wiem co to sie z tym dzieje ale już mu sie odechciało i teraz nie tworzy pliku tymczasowego ja już nic nie wiem
aha i 2 pliki niby uplodowało oba mp3 ale mają po 0 Kb