Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam jakim programem konwersujecie muzykę z formatu MPEG do mp3?
Ostatnio edytowany przez LongeR (2008-02-23 14:50:51)
Muzyka w MPEG? Sądziłem, że to format plików video.
No ja mam akurat w tym formacie zapisaną muzykę i chciałem ją prze-konwersować do mp3 gdyż mój mp3 player nie odtwarza tego formatu:)
mp3 to MPEG Layer 3 :)
zresztą sam sprawdź:
file jakiś_plik.mp3
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-02-23 16:34:41)
No dobra, ale gdyby LongeR miał to w mp3 to nie chciałby konwertować do mp3, prawda?
hmm no ale żeby go mp3 player mógł otworzyć to muszę go jakoś prze-konwersować prawda?
Szukałem po necie ale wujek Google nie wiele pomógł. Bawiłem się kilkoma programami ale żaden nie dał rady:D
edit: nie widziałem postu davidoski.:):D
Ostatnio edytowany przez LongeR (2008-02-23 16:48:23)
a próbowałeś najprostszego sposobu?
czyli po prostu zmienić rozszerzenie tego pliku na mp3 i spróbować wrzucić do playera?
LongeR: daj wynik polecenia file ten_plik_MPEG
bo mam dziwne wrażenie, że to zwykła mp3, a konwerter to polecenei mv :]
dziwne...
plik.MPEG: ERROR: cannot open `plik.MPEG' (No such file or directory)
Nie wiem co masz za dziadostwo ale tu na forum niedawno podobny temat poruszaliśmy.
mplayer tenplik.mpeg -ao pcm && lame -h audiodump.wav -o plik.mp3 && rm audiodump.wav
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez ilin (2008-02-23 17:24:30)
ffmpeg będzie chyba szybciej...
ffmpeg -i plik.mpeg plik.mp3
Z dużym prawdopodbieństwem zrobi co trzeba. Chociaż, oczywiście, można dodać jeszcze kilka flag wg własnego uznania.
@LongeR: na pewno wybrałeś odpowiedni plik? Pomagaj sobie tabem podczas wpisywania polecenia.
pewnie rozszerzenie plik ma pisane małymi literami, a LongeR sugerując się Azhagiem pisał z dużej :P
@szczypior88: Ty chyba też się tym sugerowałeś pisząc nick azhaga z wielkiej ;) .
Ostatnio edytowany przez Minio (2008-02-23 22:08:21)