Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam! mam taki problem przy instalacji Debiana ETCH dokładnie przy wykrywaniu dysków
a dokładnie to niewykrywa mi dysku SATA ( SATA 2 Caviar 250GB) dochodzę do momentu wykrywania dysków
i wyrzuca mi komunikat ze niewykrył żadnego dysku żebym podał sterownik - dałem mu opcje brak takich sterowników( czy coś w tym stylku)
i pozwolił mi załadowac sterownik z dyskietki. Co moge w takim wypadku zrobić?? skąd ściagnąć dobry sterownik??
Był bym wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Musi być to Etch? Może jądro z Lenny'ego ma już sterownik w sobie.
Witam
Ja używam ettch i mam SATA2 na SEAGATE 80GB
Miałem podobny problem i znalazlem iż w etch narazie tylko jadro 2.6.18 wspiera sterowniki do SATA jak dobrze pamietam instalowalem z 4.0r1 lub 4.0r2
Skoro musi to być etch to ściągnij sobie instalkę z trochę nowszym jądem :)
http://kmuto.jp/debian/d-i/
Jeśli interesuje Ciebie standarowe jaderko to kolega ma racje, ale ja pół roku temu szukałem jąderka które będzie bez większych problemów obsługiwało SATA i wielokrotnie znalazlem opis że do tamtej pory obsługuje jedynie jąderko 2.6.18.
Najlepiej poszukaj w opisach każdego jąderka.
tzn 2.6.18 i nowsze!:) bo ściągniecie obrazu z 2.6.23 pomogło! dzięki wielkie:)
Strony: 1