Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Czy ktoś wie czy mcedit obsługuje numerowanie linii, a jeśli tak to w jaki sposób właczyć?
Pozdrawiam
Na górnym pasku masz coś takiego:
.zshrc [----] 11 L:[ 43+17 60/1258] *(1904/42065b)= c 99 0x63
owe "60/1258" oznacza właśnie numery linii -- linia 60 na 1258 w pliku.
Dzieki, Tak się zastaanawiałem od czego są te cyferki a tu prosze :D
Pociągnę temat - mnie by pasowało to samo tylko w nano..... ale pewnie marzenie ściętej głowy
W .nanorc dodaj
set const
I oczywiście man nanorc :P
Niestety nie da się ustawic wyświetlania nr linii z boku ( tak jak to jest graficznych róznych badziewiach).... chociaz gdyby dorwac się do źródeł ;-)
Lorenzo napisał(-a):
Niestety nie da się ustawic wyświetlania nr linii z boku ( tak jak to jest graficznych róznych badziewiach).... chociaz gdyby dorwac się do źródeł ;-)
To by było miód malina :D
Niestety nie da się ustawic wyświetlania nr linii z boku
vim :)
Lorenzo napisał(-a):
I oczywiście man nanorc :P
a skąd miałem wiedzieć że trzeba czytać mana nanorc, a nie nano ?? kurcze, wielkie dzięki :))
W manualu do nano jest rozdział see also :P
Przeglądnąłem na szybkiego źródła cooledit'a i myśle, że poświecenie tygodnia czasu na przestudiowanie źródeł wystarczyłoby aby dopisac funkcję wyświetlającą nr linii z boku. Niestety znaleźć więcej niż jeden dzień wolnego....
svL napisał(-a):
vim :)
emacs ;)