Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie
Pod shitem działa fajna funkcjonalność. Mam zdalny pulpit i mogę pomiedzy nim na shitem kopiować treści. W Debku niestety to już nie działa i mi to strasznie skomplikowalo życie. Ktoś rozwiązał ten problemik?
tripoli
Tak ja korzystałem z rdesktop ale nie miałem z nim żadnych problemów. Wyskakuje Ci jakiś komunikat czy jak?
LongeR napisał(-a):
Tak ja korzystałem z rdesktop ale nie miałem z nim żadnych problemów. Wyskakuje Ci jakiś komunikat czy jak?
Nie, po prostu po skopiowaniu tekstu z jednego pulpitu na drugi nic sie nie kopiuje, ani z jednego ani z drugiego:(
może uprawnienia? a w ustawieniach rdesktop grzebałeś:)??
LongeR napisał(-a):
może uprawnienia? a w ustawieniach rdesktop grzebałeś:)??
Żadnych zmian nie robilem. rdesktop uruchamiam z ograniczonymi prawami usera, nie roota.
tripoli
Zakładam, ze uruchamiasz rdesktop z odpowiednią opcja dotyczącą kopiowania pomiedzy schowkami?
liare napisał(-a):
Zakładam, ze uruchamiasz rdesktop z odpowiednią opcja dotyczącą kopiowania pomiedzy schowkami?
Dzięki to jest pewnie to, tylko gdzie taką opcję znajdę? Uruchamiam z gnoma.
tripoli
tripoli1 napisał(-a):
liare napisał(-a):
Dzięki to jest pewnie to, tylko gdzie taką opcję znajdę? Uruchamiam z gnoma.
tripoli
nie wiem czy w gui rdesktopa odpalanego z gnome masz te opcje, ale z lini polecej to jest
-r clipboard:PRIMARYCLIPBOARD
liare napisał(-a):
nie wiem czy w gui rdesktopa odpalanego z gnome masz te opcje, ale z lini polecej to jest
-r clipboard:PRIMARYCLIPBOARD
Dzięki liare to jest to i działa :)
pozdrawiam
tripoli