Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
W jaki sposób mogę uruchomić film w 5.1 na 2.0 abym słyszał wszystkie dzwięki w dwóch głośnikach? Uciekają mi dźwięki i nie słychać np głosów w filmie.
Jak uruchamiam z gui to tylko przy opcji Extra Stereo jest dźwięk a jak wyłączę, to nie ma.
Film jest w formacie mkv.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ostatnio edytowany przez dziamdziak (2008-01-30 20:08:32)
Z man mplayer
pan=n[:l01:l02:...l10:l11:l12:...ln0:ln1:ln2:...] Dowolnie miksuje kanały. Najprościej tłumacząc jest to połącze- nie filtru volume i channels, które może zostać wykorzystane do zmiksowania wielu kanałów do kilku, np. dźwięku w trybie stereo do mono lub zmiany "szerokości" centralnego głośnika w systemie dźwięku przestrzennego. Filtr jest trudny w użyciu i będzie wymagał zastosowania żmudnej metody prób i błędów, zanim zostanie osiągnięty oczekiwany rezultat. Liczba parametrów fil- tru zależy od liczby kanałów. Przykład jak zmiksować 6-kanałowy dźwięk do 2 kanałów z wykorzystaniem tego filtru znajduje się w części przykładów blisko końca. <n> liczba kanałów wyjściowych (1-6) <lij> Jak dużo z kanału wejściowego i jest miksowane w kanał wyjściowy j (0-1). Zatem najpierw jest n liczb opisujących co robić z pierwszym kanałem wejściowym, potem n liczb działających na drugim kanale wejściowym itd. Jeśli dla któregoś kanału wejściowego nie podasz żadnych liczb przyjmowane jest 0.
Jest tam tego dużo wiecej.
Trzeba potestować.
Pozdrawiam
mplayer -af pan=2:1:0:0:1:1:0:0:1:0.5:0.5:1:1 nazwa_pliku.mkv
6 kanałow na dwa głośniki. :-)
Dzięki za pomoc.
No ilin jest dugowym guru jeśli chodzi o multimedia