Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
mam taki problem z procmailem, chyba troche zle mam napisana regulke ale na prawde troche sie zaczytalem w manualach do procmaila i niby to powinno dzialac, a jednak nie :/
moj procmail.rc wyglada tak:
:0 * ^Subject:.*[projekt1] /home/users/mail_projekt1 :0 * ^Subject:.*[projekt2] /home/users/mail_projekt2
nie wiem dlaczego ale kiedy puszczam maila z tytulem [projekt2] zapisuje mi go w /home/users jako mail_projekt1
takich linijek mam z 10 (bo tyle jest projektow), wiec to prosty if chyba nie bedzie
Fo napisał(-a):
Witam,
mam taki problem z procmailem, chyba troche zle mam napisana regulke ale na prawde troche sie zaczytalem w manualach do procmaila i niby to powinno dzialac, a jednak nie :/
moj procmail.rc wyglada tak:Kod:
:0 * ^Subject:.*[projekt1] /home/users/mail_projekt1 :0 * ^Subject:.*[projekt2] /home/users/mail_projekt2nie wiem dlaczego ale kiedy puszczam maila z tytulem [projekt2] zapisuje mi go w /home/users jako mail_projekt1
takich linijek mam z 10 (bo tyle jest projektow), wiec to prosty if chyba nie bedzie
zrob po prostu:
* ^Subject:.*projekt1
/home/users/mail_projekt1