Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam! mam taki problem odnosnie logowania z poziomu putty na windzie za pomocą klucza.
Skorzystałem z artykułu ze strony - http://marek.wlostowski.pl/111/logowanie-do-shell-a … utty-windows/
ale wyrzuca mi komunikat :
Server refused our key
Wygenerowałem klucz za pomocą puttygen - prywatny wrzuciłem do Document_and_Settings/user
publiczny próbowałem na dwa sposoby przerzucić na debiana do /home/miki/.ssh/authorized_keys
pierwszy to: zapisywałem klucz spod puttygen i kopiowałem na debiana póżniej cat'em >> przerzucałem zawartość tego klucza publicznego do authorized_keys.
drugi: z poziomu puttygen skopiowałem ręcznie ten klucz u góry który mi sie wygenerował - zalogowałem sie na debiana normalnie user hasło otwarłem plik /home/miki/authorized_keys i dałem mu wklej.
tak czy tak wyrzuca: Server refused our key
w putty mam zaczytany klucz prywatny i podanego domyślnego użytkownika do logowania.
Niewiem zabardzo co może być jeszcze grane.
BYł bym wdzięczny za pomoc:)
Sory że zaczynam drugi wpis alechciałem dodac wazną uwagę: - chodzi mi o logowanie za pomocą klucza bez hasła - czyli odpalam sesje i jestem na serwerze
Strony: 1