Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Moj serwis w PHP musi mieć stronę główna. Strona będzie raczej statyczna więc zastanawiam się jaką techniką ją zapełnić. Czysty HTML? PHP z plików? PHP z bazy danych?
Najbardziej odpowiada mi w tym momencie tekst z plików, ale mam problem ponieważ nie potrafie maksymalnie wypełnić bloku <div>, tekst załamuje się w nieprzewidzianych miejscach (przed koncem blkou) lub robi mi sie suwak poziomy.
Otwieram funkcją fopen() i czytam fread() i nadal nie łamie tekstu na koncu bloku lub pokazuje suwak.
Chętnie też uslyszę jakies sugestie jak edytować owe textowe pliki np. w polu TEXT na stronie.
Pozdrawiam
możesz wstawiać zawartość plików za pomocą
<?php include('logi.php'); ?>
gdzie logi.php to jaiś plik na serwerze. w krótym może być zwykły tekst, skrypt lub co kto tam chce :)
Po więcej info zapraszam na pw
Ostatnio edytowany przez rupek (2008-01-13 18:29:14)
A jak wrzucic zawartosc pliku np. naglowek.txt do wyswietlania na stronie np. w elemencie <DIV>?
<html>... <div> <?php include('naglowek.txt'); ?> </div> ...</html>
w tym przykladzie zakladamy ze plik naglowek.txt jest w tym samym pliku co skrypt php ...