Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zainstalowałem KDE poleceniem:
aptitude install kde kde-i18n-pl
ponieważ nie spodobało mi się to postanowiłem je odinstalować poleceniem:
aptitude remove kde kde-i18n-pl
ale po odinstalowaniu pozostał np. Konqueror i zapewne jeszcze jakieś badziewia, czyli nie wszystko się odinstalowało, jak w całości odinstalować KDE?
aptitude remove --purge kde-core
A z pewnoscią jeszcze coś zostanie
Uzyj aptitude czy nawet synaptica to pokaże Ci co masz zainstalowane.
Pozdrawiam
aptitude remove --purge kde-core
już nic nie usuwa, a przeglądać w synapticu to mi się nie chce, wolałbym jakiś automat
Bodzio napisał(-a):
aptitude purge kde*
blisko, ale nie chce usunąć, wynik powyższego polecenia:
Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe Nie znaleziono pakietu "kde*". Nazwy ponad 40 pakietów zawierają "kde*". Nie znaleziono pakietu "kde*". Nazwy ponad 40 pakietów zawierają "kde*". Następujące pakiety zostały zatrzymane: initramfs-tools ipw3945-modules-2.6.22-3-686 kdemultimedia-kio-plugins{a} libarts1-akode{a} libkcddb1{a} sudo{a} 0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 6 nie uaktualnianych. Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B. Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe
kde bez '*' też nie pomaga
aptitude search ~skde | egrep "^i" | awk '{ if($2 ~/A/){ print $3} else print $2}'
znajduje wszystkie zainstalowane pakiety z sekcji kde. Wyjście tego polecenia można podać do apt-get remove
czadman napisał(-a):
Kod:
aptitude search ~skde | egrep "^i" | awk '{ if($2 ~/A/){ print $3} else print $2}'znajduje wszystkie zainstalowane pakiety z sekcji kde. Wyjście tego polecenia można podać do apt-get remove
pomogło, dzięki
czadman napisał(-a):
Kod:
aptitude search ~skde | egrep "^i" | awk '{ if($2 ~/A/){ print $3} else print $2}'znajduje wszystkie zainstalowane pakiety z sekcji kde. Wyjście tego polecenia można podać do apt-get remove
myślę, że warto dodać to do FAQ, razem z analogicznym wyszukiwaniem ~sgnome