Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Borykam sie z problem, ktory nakreslilem wczesniej tutaj ;) http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=79750#p79750
Doszedlem do tego, ze to wina jakis ustawien na moim koncie.
Klawiatura dziala mi w konsoli dopiero jak zaloguje sie do KDE przestaje dzialac. Po wylogowaniu sie w KDM znowu zaczyna dzialac ale po ponownym zalogowaniu przestaje. Ja naciskam klawisze funkcyjne Fn, ktore nie sa skonfigurowane dostaje w /var/log/messages info o tym, ze zostaly nacisniete. Wiec wychodzi z tego, ze klawiatura dziala ale nie moge nic napisac i uruchomic skrotami klawiszowymi.
W Fluxboxie klawiatura dziala. Stworzylem nowe konto i po zalogowaniu sie na nim do KDE tez dziala!
Szukalem w kcontrol odnosnie klawiatury ale nic sensonego nie znalazlem. Nie wiem co jest zgrane, ma ktos pomysl co moze byc nie tak?
Pozdrawiam i zgory dziekuje
bns
Poradzilem sobie z tym. Wystarczylo usynac plik ~/.kde/share/config/kaccessrc
Ponizej jego zawartos moze ktos rozkmini co bylo w nim nie tak. Narazie system dziala dobrze bez niego a jak bedzie go potrzebowal... to pewnie stworzy ;)
[Keyboard] GestureConfirmation=true Gestures=true SlowKeys=true [Mouse] MK-MaxSpeed=1000 MK-TimeToMax=5000 MKCurve=0 MKDelay=160 MKInterval=5 MKMaxSpeed=5 MKTimeToMax=1000 MouseKeys=false
Strony: 1