Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Zainstalowałem kdmtheme (Debian Lenny, KDE 3.5.8, Linux 2.6.22), w Centrum Sterowania -> Administracja Systemu -> KDM Theme Manager w trybie administratora przy próbie zaznaczenia opcji "Enable KDM Themes" pojawia się komunikat
Override files found, selected theme will not have effect. Please se /usr/share/doc/kdm/README.Debian for more informations.
We wspomnianym pliku jest taki fragment:
KDM Customization ================= We provide a way to override theme-related values normally set in the master configuration file (kdmrc): * USEBACKGROUND * BACKGROUNDCFG * USETHEME * THEME * AUTOLOGINAGAIN * AUTOLOGINDELAY * AUTOLOGINLOCKED * AUTOLOGINUSER and background configuration file (backgroundrc): * WALLPAPER You just need to create a file with overridden value(s) and put it in kdm override directory (default is /etc/default/kdm.d).
Kombinuję jak koń pod górę z tym, ale w żaden sposób nie udaje mi się zmienić motywu. Cały czas albo wyskakuje ten komunikat, albo, jeśli usunę wszelkie pliki z katalogu /etc/default/kdm.d (podpowiedź z kde-look.org), to nie ma komunikatu, ale i tak nie da się zmienić motywu. :]
help... :)
A czytałeś ten kod? i czy te temat na pewno "dobre" są?
Zmiana na jakikolwiek temat nie jest możliwa...
Spróbuj z palca wyedytować ten plik w /etc/default/kdm.d
Tez nie moglem przez ten aplet wiec chyba jest zwalony. Podswietla Ci sie button `Zastosuj`, mi nie ;/ ?
edytuj plik `/etc/kde3/kdm/kdmrc` znajdz sekcje `[X-*-Greeter]` a w niej takie cos musi byc:
Theme=/usr/share/apps/kdm/themes/kdm-lines_nouserlist UseTheme=yes
Po `Theme=` sciezka do tematu.
Pozdrawiam
Tez nie moglem przez ten aplet wiec chyba jest zwalony. Podswietla Ci sie button `Zastosuj`, mi nie ;/ ?
tez tak mam na lenny, jakis bug?
mam dokładnie to samo na Sidzie, coś jest schrzanione :/
Zmiana tematu w kdm nie dziala juz od bardzo dawna. A co drugi upgrade to theme resetuje sie do tego domyslnego, debian-moreblue.
Jakas kicha. Ja zawsze robie symlinka o nazwie wlasnie debian-moreblue w /usr/share/apps/kdm/themes wskazujacego na jakis zainstalowany temat i po sprawie.
dpkg-reconfigure debconf i wybrać poziom średni. Przy każdej aktualizacji kdm zostaniesz spytany, czy zachować aktualną konfigurację. Wybrać tak i tyle.
Wczoraj robiłem aktualizacje Sida i Theme Menager o dziwo już działa.
Strony: 1