Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam :) ...
Mam taki problem zainstalowałem sobie Sarge-i386-netinstall wszystko ładnie pięknie - ale kiedy instaluje
eagle-usb-* to wszystko się ładnie instaluje - ale przy "Ładowanie modułu - ERROR" i koniec wrrr.... ktoś może zna rozwiązanie - może o czymś zapomniałem?
troche mnie tu nie było - miałem ciężkie chwile - broniłem tytułu inż - obroniłem się na 4+ :)
Pozdrawiam wszystkich i życze przyjemnych wakacji - ja właśnie sobie takie planuje - czyli ja, wędka i multum jezior w okolicy :P
zmień wersję eagle na 2.0 lub 2.1.1
A na jakim jądrze masz tego Sarge?
Aby moduł się zładował musi on być skompilowany tą samą wersja kompilatora którą zostało skompilowane jadro. Najlepiej sciągnąc zrodła i zrobic ./configure && make && make install && eagleconfig.
Druga możliwośc to taka że nie masz w kernelu wkompilowanej obsługi usb, na dugu jest artykuł o instalacji neo i tam jest napisane co trzeba wkomilowac.
Osobiście polecam wszystkie opcje w sekcji usb wkomilowac jako moduł poniewaz pełno jest teraz sprzetu który działa na usb. Ktoś przyniesie jakąs zabawke i co ? znowu komilacja jadra bo potrzebna jest jakas opcja, a takto ładujesz potrzebny moduł i masz w pare sekund.