Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam po dluzszej przerwie :-)
Mam problem z licznikiem odwiedzin na mojej stronie. Zapisuje sobie w bazie danych ip hosta i godzine odwiedzin. Okazuje sie, ze najwiecej odwiedzin generuje moja wlasna strona (a przynajmniej ip pod ktorym siedzi) i do tego o podobnej godzinie (srodek nocy). Czemu tak sie dzieje? Moze dodam, ze strona siedzi na serwerach home.pl.
Pozdro
pewnie jakieś roboty łażą. ignoruj wszystkie wizyty z domeny *home.pl i już
rychu napisał(-a):
pewnie jakieś roboty łażą. ignoruj wszystkie wizyty z domeny *home.pl i już
Na tym polega caly myk, ze wlasnie ulepszylem kod licznika w celu blokowania roznych ip/robotow. Ale adres, ktory nabija mi nowe wizyty to adres mojej strony. Zablokowanie kolejnego ip to zaden problem, ale nie rozumiem kto tak naprawde i dlaczego mnie odwiedza. Dodam jeszcze, ze te masowe wizyty zawsze odbywaja sie w okolicach 4:00. Cron nie wchodzi w gre.
Wina raczej nie lezy po stronie kodu. To musze byc jakies dziwne nawyki home.pl albo sam juz nie wiem co :/