Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No ale w tych pozostałych nie musi być:
etc/rc0.d
etc/rc1.d
etc/rc2.d
etc/rc3.d
etc/rc4.d
etc/rc5.d
etc/rc6.d
etc/rcS.d
Bo jak widze to tu wszystko jest jednakowo i jesli tylko w jednym katalogu dodam to czy to bedzie działać mimo wszystko???
Kopiujesz skryp swój do /etc/init.d/ i nadajesz mu prawa do wykonywalności :
chmod +x /etc/init.d/twoj_skrypt
następnie dodajesz skrypt by ruszał ze startem serwera
update-rc.d twoj_skrypt defaults 20
a i zapoznaj się z tym linkiem podrozdzial 10.5 i 10.6:
http://www.debian.org/doc/manuals/debian-faq/ch-cus … tml#s-booting
No ale w tych pozostałych nie musi być
standardowym runlevelem w debianie jest 2 wiec innymi (robiac cos prostego na szybko) przejmowac sie nie musisz
BTW 0 to wylaczanie 6 to restart S jest wykonywane przy bootowaniu przed wybranym runlevelem (wlasnie standardowym 2)
chciałbym się dowiedzieć coś takiego
Serwer Proxy (skonfigurowano pola opóźniające)
Jak zrobić te pola opóźniające
Witam
Mam taki problem
Chciałem zrobić obraz całego dysku lub backupu na drugi dysk. w necie czytałem tylko o ghost for linux. co sądzicie o tym programie, a może macie coś lepszego i skuteczniejszego. dysk jest dodatkowo podzielony na partycje z różnymi systemami plików.
Poszukaj w szukajce na forum jest sporo na temat backupów jak robic i jakich programów uzywać.
Wszytko jest ale jest do tworzenia partycji a ja mam ich 8 i nie chce mi sie ich osobno robić wiec chciałbym zrobić obraz całego dysku a tu już jest mało informacji.
sorki że umieściłem moje posty w 3 miejscach ale chciałbym sie dowiedzieć.
buska3 napisał(-a):
Wszytko jest ale jest do tworzenia partycji a ja mam ich 8 i nie chce mi sie ich osobno robić wiec chciałbym zrobić obraz całego dysku a tu już jest mało informacji.
ech ........
Spróbuj Mondo
buska3:
Co do Mondo, to mam artykuł z Linux Magazine ( Grudzień 2005 ) dotyczący właśnie Mondo. Jak chcesz to Ci podeśle w formie fotki.
Może być, każda pomoc się przyda.
Zgodnie z obietnicą daje linka do artykułu:
http://www.sendspace.pl/file/55JRzSa7/
Zerknij jeszcze na projekt BackupPC.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2007-12-05 17:22:29)
zlyZwierz napisał(-a):
Widziałem stare FiQsy , które byly niejako klonem tych z inet , ale widziałem i nowe - będące binarką w c/c++/whatever.
//update
Ta binarka jest tworzona w oparciu o ten sam stary uryniasty skrypt w baszu ;] i "kompilator" od basza.
Samo zło. ;] Aż się dziwię , że ludzie to kupują.
Chyba ludzie to kupują, bo ładnie wygląda...
Jak ostatnio zobaczyłem cenę to się przeraziłem !
Program dd klonuje cały dysk na drugi dysk i robi dokładną jego kopie. Jak zrobić teraz by program dd zrobił cały dysk oraz go spakował lub zamienił w obraz iso??