Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
na jednym kompie w pracy dzieje mi się takie coś:
komp włączony, nic się na nim nie robi. Dziewucha poszła zrobić sobie herbate, wraca - a tu pisze: wpisz hasło. Wniosek - się zresetował, sam, bez niczyjej ingerencji.
Robi tak bez względu na to czy ktoś pracuje na nim czy nie. Z częstotliwością dowolną. Skanowany NOD'em - nic nie wykryte.
Nawiasem mówiąc skanowany dwa razy, bo za pierwszym razem się oczywiście zresetował.
Pomyślcie co to może być ?
Jest taki wirusisko ale szczegółów to nie powiem kumpel tak miał pamietam jakiś czas temu.
Jest teraz w pracy to nie mam z nim kontaktu bo bym spytał.
Jak mi o tym opowiadal to zbytnio się tym nie interesowalem i więc szczegly mi umknęły.
Pozdrawiam
a wyskakuje okienko z ostrzezeniem ze sei zresetuje za (i tu odliczanie) ? jakis czas temu był z tym spory problem który załatwiał sp2 jeżeli nie ma komunikatu to moze nie jest to wina software a hardware ?
Miałem kiedyś taki problem i żaden antyvir nic nie wykrył (sprawdzałem kilkoma - w tej chwili nie powiem którymi, bo nie pamiętam). Skończyło się na reinstalce bo mnie krew zalewała. No a teraz w ogóle odciąłem Windowsa od internetu i mam spokój ;)
Spróbuj przeskanować Spybot-em http://www.safer-networking.org/pl/index.html i tak jak rumi pisał sprawdzenie komputera pod względem hardware.
Hijackthis, a log na hijackthis.de a następnie ewido (u mnie kilka razy wykrył sporo syfu, którego inne(ad-aware, spybot) nie widziały).
Memtest?
pzdr.
sprawdze memtestem, przypuszczam że to jednak hardware. Co do tego wira co Rumi pisze to znam :) - instalowałem nawet ludziom szczepionkę nim SP2 sprawę załatwił.
Dzięki za odpowiedzi
prawdopodobnie coś się tam za bardzo nagrzewa, shit lubi walić resetami jak masz zapchane wentyle
A wszystko to jedna wielka paranoja. Komp jest przeznaczony do tego aby w Excelu przetworzyć pewne dane i tunelem przesłać do Warszawy. To ma być poufne i szyfrowane. Komuś tu w łeb wali totalnie. Wszystkie te narzędzia są dostępne za darmo w Linuxie.
Co to za wielka tajemnica gdy podajemy że mętność na ujęciu wody po burzy jest 750 mg/l przy dopuszczalnych 250. Tak mi się wydaje czadman, że Twoje radykalne korwinowskie poglądy powinno się tu zastosować i wystrzelać tę chałastrę do końca. Gdzie tu jest to tanie państwo Kaczek?
Ps. wrzuciłem tam kawałem mięsa - muchy same się zlecą :)))
Ad-Aware dobry program (coś w podobie do subota) A co do antywira to najlepszy jest Kasperski tyle że płatny ale jest wersja 30 dniowa jeśli kaspersky i ad-aware nic nie wykryje coś zwalone ze sprzętem!:)
http://www.symantec.com/pl/pl/index.jsp bardzo dobrym jest
jeszce nie zawiodłem sie na na nim i paru znajomych tez se go chwali
Ryszard napisał(-a):
http://www.symantec.com/pl/pl/index.jsp bardzo dobrym jest
jeszce nie zawiodłem sie na na nim i paru znajomych tez se go chwali
ale to skanowanei wszystkiego przed wszystkim jest nie do zniesienai on nawet skanuje przy włączaniu worda :] ale co fakt to fakt jako antywir+firewall chyba lepszego nie ma
Bodzio napisał(-a):
Twoje radykalne korwinowskie poglądy powinno się tu zastosować i wystrzelać tę chałastrę do końca.
raczej stalinowskie :p
o co wam chodzi z tymi muchami? czesio lubi muchy ;)
rychu napisał(-a):
Bodzio napisał(-a):
Twoje radykalne korwinowskie poglądy powinno się tu zastosować i wystrzelać tę chałastrę do końca.
raczej stalinowskie :p
o co wam chodzi z tymi muchami? czesio lubi muchy ;)
oto by zjadły ... tylko nie wiem czy kompa złoma czy windowsa :]
Miałem identyczną sytuacje, problemem były zwalone kości ram, po wymianie (na gwarancji na szczeście cały komputer był wiec nie musiałem dochodzic co jest złe) problem zniknął, możliwe że w Twoim przypadku jest tak samo.