Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Ojciec Założyciel
na jednym kompie w pracy dzieje mi się takie coś:
komp włączony, nic się na nim nie robi. Dziewucha poszła zrobić sobie herbate, wraca - a tu pisze: wpisz hasło. Wniosek - się zresetował, sam, bez niczyjej ingerencji.
Robi tak bez względu na to czy ktoś pracuje na nim czy nie. Z częstotliwością dowolną. Skanowany NOD'em - nic nie wykryte.
Nawiasem mówiąc skanowany dwa razy, bo za pierwszym razem się oczywiście zresetował.
Pomyślcie co to może być ?

Palacz

Jest taki wirusisko ale szczegółów to nie powiem kumpel tak miał pamietam jakiś czas temu.
Jest teraz w pracy to nie mam z nim kontaktu bo bym spytał.
Jak mi o tym opowiadal to zbytnio się tym nie interesowalem i więc szczegly mi umknęły.
Pozdrawiam

prawiczek erotoman
a wyskakuje okienko z ostrzezeniem ze sei zresetuje za (i tu odliczanie) ? jakis czas temu był z tym spory problem który załatwiał sp2 jeżeli nie ma komunikatu to moze nie jest to wina software a hardware ?

Członek DUG

Miałem kiedyś taki problem i żaden antyvir nic nie wykrył (sprawdzałem kilkoma - w tej chwili nie powiem którymi, bo nie pamiętam). Skończyło się na reinstalce bo mnie krew zalewała. No a teraz w ogóle odciąłem Windowsa od internetu i mam spokój ;)

Członek DUG
Spróbuj przeskanować Spybot-em http://www.safer-networking.org/pl/index.html i tak jak rumi pisał sprawdzenie komputera pod względem hardware.

Członek DUG

Hijackthis, a log na hijackthis.de a następnie ewido (u mnie kilka razy wykrył sporo syfu, którego inne(ad-aware, spybot) nie widziały).
Memtest?
pzdr.

Ojciec Założyciel
sprawdze memtestem, przypuszczam że to jednak hardware. Co do tego wira co Rumi pisze to znam :) - instalowałem nawet ludziom szczepionkę nim SP2 sprawę załatwił.
Dzięki za odpowiedzi

Bicycle repairman

elektryk dyżurny

prawdopodobnie coś się tam za bardzo nagrzewa, shit lubi walić resetami jak masz zapchane wentyle

Ojciec Założyciel
A wszystko to jedna wielka paranoja. Komp jest przeznaczony do tego aby w Excelu przetworzyć pewne dane i tunelem przesłać do Warszawy. To ma być poufne i szyfrowane. Komuś tu w łeb wali totalnie. Wszystkie te narzędzia są dostępne za darmo w Linuxie.
Co to za wielka tajemnica gdy podajemy że mętność na ujęciu wody po burzy jest 750 mg/l przy dopuszczalnych 250. Tak mi się wydaje czadman, że Twoje radykalne korwinowskie poglądy powinno się tu zastosować i wystrzelać tę chałastrę do końca. Gdzie tu jest to tanie państwo Kaczek?
Ps. wrzuciłem tam kawałem mięsa - muchy same się zlecą :)))

Członek DUG
Ad-Aware dobry program (coś w podobie do subota) A co do antywira to najlepszy jest Kasperski tyle że płatny ale jest wersja 30 dniowa jeśli kaspersky i ad-aware nic nie wykryje coś zwalone ze sprzętem!:)

Piwo DUG

http://www.symantec.com/pl/pl/index.jsp bardzo dobrym jest
jeszce nie zawiodłem sie na na nim i paru znajomych tez se go chwali

prawiczek erotoman
Ryszard napisał(-a):
http://www.symantec.com/pl/pl/index.jsp bardzo dobrym jest
jeszce nie zawiodłem sie na na nim i paru znajomych tez se go chwali
ale to skanowanei wszystkiego przed wszystkim jest nie do zniesienai on nawet skanuje przy włączaniu worda :] ale co fakt to fakt jako antywir+firewall chyba lepszego nie ma

elektryk dyżurny

Bodzio napisał(-a):
Twoje radykalne korwinowskie poglądy powinno się tu zastosować i wystrzelać tę chałastrę do końca.
raczej stalinowskie :p
o co wam chodzi z tymi muchami? czesio lubi muchy ;)

prawiczek erotoman
rychu napisał(-a):
Bodzio napisał(-a):
Twoje radykalne korwinowskie poglądy powinno się tu zastosować i wystrzelać tę chałastrę do końca.
raczej stalinowskie :p
o co wam chodzi z tymi muchami? czesio lubi muchy ;)
oto by zjadły ... tylko nie wiem czy kompa złoma czy windowsa :]

Członek DUG

Miałem identyczną sytuacje, problemem były zwalone kości ram, po wymianie (na gwarancji na szczeście cały komputer był wiec nie musiałem dochodzic co jest złe) problem zniknął, możliwe że w Twoim przypadku jest tak samo.