Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
Zainstalowałem postfixa i taką posiadam konfigurację w main.cf:
daemon_directory = /usr/lib/postfix smtpd_banner = $myhostname mail_name = costam alias_maps = hash:/etc/aliases alias_database = hash:/etc/aliases myhostname = costam.domena.pl mydomain = costam.domena.pl myorigin = $mydomain mydestination = $myhostname, localhost, localhost.localdomain relay_domains = $mydestination mynetworks = 127.0.0.0/8 recipient_delimiter = + inet_interfaces = all mailbox_command = /usr/bin/procmail mail_spool_directory = /var/spool/mail smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks, reject
domeny nie konfigurowałem w DNSie tylko na sąsiednim serwerze wydelegowałem sobie w bindzie:
costam IN A xxx.xxx.xxx.xxx
czyli na mój serwer gdzie mam postfixa. Niestety nie działą, nie wysyła poczty. Pokazuje w formularzu ze "email został wysłany" ale nic nie dociera. Zależy mi tylko by wysyłać poczte ze strony www, nie musi byc z zewnątrz tylko z formularzy www na stronach zainstalowanych na tym, serwerze. W php.ini mam ustawione:
SMTP = localhost
czy mam cos zle w ustawieniach?
pozdrawiam
Sprawdź co jest w logach serwera pocztowego, powinna być dokładna informacja czy mail został wysłany, być moze został odrzucony przez serwer docelowy, też powinno być o tym wiadomo z logów.