Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://www.xmms.org/
1211 days ago we released 1.2.10, so what better day to release 1.2.11?
("1211 dni temu wydaliśmy wersję 1210, więc, czy mógłby być lepszy dzień na wydanie 1.2.11?")
to żart, fake, prowokacja, albo szczera prawda?
łał. myślałem że projekt stanął w miejscu.
sam nie bede tego kompilował, ale jak ktoś machnie ebuilda do gentoo to bardzo chętnie sobie zapodam. no i ciekawe kiedy będzie w debianowym repo nowa wersja.
to żart, fake, prowokacja, albo szczera prawda?
Szczera prawda, wysiliłem się na ściągnięcie źródełek i oblukanie changeloga :) to nie zart...
Ostatnio edytowany przez lordvader20 (2007-11-18 11:19:44)
a Gentoo juz to wywalilo z Portage rok temu...
Spoko, sa overlaye (sam z nich korzystam) tylko czekam aż w overlayu sie nowa wersja pojawi...
Na XMMS, mimo że był kiedyś bardzo popularny, to już chyba za późno żeby był konkurencyjnym odtwarzaczem gdy przez cały ten długi czas projekt stanął w miejscu wyrosły bardziej rozbudowane odwtarzacze jak amarok czy audacious, a na stare maszyny to i tak dotychczasowy xmms wystarczał więc czy coś z tego wyjdzie to wątpie
__AlinOe napisał(-a):
Na XMMS, mimo że był kiedyś bardzo popularny, to już chyba za późno żeby był konkurencyjnym odtwarzaczem gdy przez cały ten długi czas projekt stanął w miejscu wyrosły bardziej rozbudowane odwtarzacze jak amarok czy audacious, a na stare maszyny to i tak dotychczasowy xmms wystarczał więc czy coś z tego wyjdzie to wątpie
Tu się nie zgodze audacious jest moim skromnym zdaniem odtwarzaczem mającym dużo mniejszą funkcjonalność aniżeli xmms... mnogość pluginów które przeznaczone są dla xmms i lekkość jaką się cechuje((w porównaniu do audaciousa)umożliwia temu odtwarzaczowi jeszcze dość spore pole do manewru. Obsługa samego equalizera przez audacious-a, bądź funkcji shufle i również samych pluginów jest z deka skopana w tej playerce, dlatego z miłą chęcią przesiąde się na xmms-a jeśli tylko będzie on dalej rowijany.
O amaroku ani o innych playerkach nie będe sie wypowiadać gdyż jest to zupełnie inna bajka.
Bardzo dobra wiadomośc. Dla jasności - używam tylko xmms :-)
ja tam używam naszego rodzimego MOC-a, jakoś nie przepadam za winampowymi odtwarzaczami
A jednak... pluginów jest dużo więcej i jakoś mi bynajmniej lepiej działały a wygląd jest jedynym atutem audacious-a(też obecnie go uzywam ;)). No i ten UTF ;)
Ostatnio edytowany przez terefere (2007-11-20 10:18:53)
Tyle, że od wersji 1.4 coś się spierdaczyło i np. nie wychwytuje mi URLi z somafm.com. Wcześniejsze wersje to potrafiły. Nie wiem czy efekt zamrożenia podczas buforowania strumienia występuje nadal, ale to też nowość w audacious. Wersje pon. 1.3 tego nie miały. :/
To nie jest postęp.
a z ciekawości — co sądzicie o takim odtwarzaczu jak aqualung
xmmsa spaczkowałem se uupdatem
działa. Ale rewolucji nie ma ( takich rzucających się w oczy)
BMPx spodobał mi się ostatnio. Starą wersję testowałem jeszcze na SuSE 9.4. Muszę powiedzieć, iż od tego czasu zmiany dokonały się na wielki plus.
Ostatnio edytowany przez AgayKhan (2007-11-20 11:50:32)
azhag nie wiem czemu ale to coś flaców nie potrafi odtwarzać :) aż mnie ciarki przeszły od tych trzasków(repo lennego).
Co ciekaweto coś skompilowane jest z takimi opcjami:
[+] sndfile (WAV)
[+] Free Lossless Audio Codec (FLAC)
[+] Ogg Vorbis
[ ] LAME (MP3)
no a mp3 odtwarza :)
Pozatym fajne to... zakładki w odtwarzaczu typu winamp heh bajer poprostu. Narazie jak dla mnie ciekawostka... ciekawe jak to coś się szybko rozwija. Jestem za a nawet przeciw.
terefere: u mnie flaci odtwarza ładnie
AgayKhan napisał(-a):
xmmsa spaczkowałem se uupdatem
działa. Ale rewolucji nie ma ( takich rzucających się w oczy)
Różne łaty były zapodawane na bieżąco. Najnowsza wersja je
po prostu zbiera.
czadman napisał(-a):
Różne łaty były zapodawane na bieżąco. Najnowsza wersja je
po prostu zbiera.
Jak przy MPlayerze z svn. Wychodzi wersja oficjalna i niczego nowego nie ma.
Ostatnio korzystam z elisa media center.Całkiem fajne tylko ten czas uruchamiania jest trochę dłuzszy od xmms czy amarok.
Jeszcze do wczoraj używałem XMMS. :)
Zaczął mnie z lekksza wpieniać tym, że słabo obsługuje radyjka internetowe, a odpalanie MPlayera po to żeby posłuchać radyjka mija sie troche z celem. I był troszke niewygodny.
Przesiadłem się na Audacious 1.4.4, i jestem szczerze zadowolony. W dodatku mam troszke ładniejszy player :)
pozdrawiam
Dla mnie funkcjonalność xmmsa jest pierwsza klasa, ale jego brzydota mnie odpycha. Działa mi lepiej niż audacious, ale ochydny taki, że ręce myje po odejściu od komputera.
Audacious w oficjalnej wersji z repo Lenny, bo ten 1.4.4 powodował u mnie tylko problemy.
Z tego co wiem beep-media-player to fork xmmsa do gtk2. wygląda o niebo przyjemniej, działa dobrze, ale funkcji/pluginów zero.
Niechby poprawili wygląd xmmsa to będę dziada używał.
Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2007-12-11 14:29:23)
Hej a radia Ci dzialaja z marszu czy muisiales cos zrobic - jak tak to co - bo ja przeszedlem podobna sciezke ale radio nie dziala...
@parrotlarch skiny z winampa sobie zapodaj bo XMMS je obsługuje
Który w końcu program jest kontynuacją xmmsa i jest wciąż wspierany i rozwijany?
Audacious, BMP,BMPx czy co? Szukam sobie czegoś a'la Winamp i się pogubiłem... dzięki.
Bpm jest forkiem xmms, audacious jest forkiem od bmp, bmpx to osobny projekt.
xmms ojjj nei pamietam era sarge ale to czasu trochu mineło teraz tylko uzywam MOC playera konsola rules
Kiedys z ćiekawośći stestowałem wersje xmms2 mizerny efekt lub mój kapryśny zdeka odjechany racjonalny byt
Roznica taka ktoś lubi Bmw lub Fso 126
echh bleee
Hej a jest jakis player - badz nakladka do audacious/xmms ktora obsluguje te nowsze skiny do winampa?