Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Bicycle repairman

Mam problem jak poniżej. Z roota też nie działa.
growisofs -Z /dev/scd0 -R -J /mnt/media/filmy/Steven\ Seagal/Urban.Justice.2007.DVDSCR.XviD-FiCO.up.by.Dead.Zombie.www.filewarez.nl.avi
WARNING: /dev/scd0 already carries isofs!
About to execute 'genisoimage -R -J /mnt/media/filmy/Steven Seagal/Urban.Justice.2007.DVDSCR.XviD-FiCO.up.by.Dead.Zombie.www.filewarez.nl.avi | builtin_dd of=/dev/scd0 obs=32k seek=0'
I: -input-charset not specified, using utf-8 (detected in locale settings)
1.40% done, estimate finish Sat Nov 17 12:30:53 2007
2.79% done, estimate finish Sat Nov 17 12:30:53 2007
4.18% done, estimate finish Sat Nov 17 12:30:53 2007
:-( unable to O_EXCL /dev/scd0: someone was in time to remount?
# aptitude search ~i -F "%p %V"|grep dvd+rw
dvd+rw-tools 7.0-7
Czy ktoś może się orientuje o co chodzi?

Członek DUG

No ja miałem oststnio podobny probiel
Wymieniłem napęd i już nie mam problemu :)
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=9542

Bicycle repairman

Palacz

Może to tylko taka prozaiczna przyczyna jak uszkodzony,słabej jakosi nosnik bo to dopiro po nagraniu kawalka wywala.
Pozdrawiam

Członek DUG

Ja miałem ostatnio ogólny problem z nagrywarką DVD (Pioneer), winą była tasiemka IDE. sypało błedami w syslogu i nie dało się nic nagrac, próba zamontowania kończyła się powodzeniem, jednakże z wyłączeniem DMA.

Bicycle repairman

Z tego samego nośnika kopiowało się doskonale, bez błędu. Płyty się montują normalnie. Próbowałem nagrywać na kilku, na każdej to samo.

Członek DUG

U mnie też ładnie montowło płyty i ładnie chodziło ale błedami sypało przy nagrywaniu.

Palacz

Można by sprobowac innego softu np. nero linux triala jeśli by nie pomoglo to trzeba podejrzewać nagrywarkę.
Pozdrawiam

Bicycle repairman

Zrestartowałem kompa i już działa. Ciekawe, napęd nie był zamontowany - upewniałem się wiele razy, sprawdzałem też fuserem czy coś z niego nie korzysta. Po restarcie jest ok. Może jakiś błąd gdzieś w kernelu.
Dzięki za odpowiedzi.