Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

były zielony_83 :)
Witam;
Mam za zadanie wybrać nowego/starego dostawcę usług internetowych dla Firmy. Obecnie mamy DSL 2000 z TP s.a chciałbym "podciągnąć" przepustowość tego łącza. Z tego co widzę jest jakaś promocja TP, ale może znacie lepszych ISP. Niestety stać nas tylko na jakiegoś DSL-a.
Możecie mi coś polecić? Na oczy rzucił mi się jeszcze crowley i 3s, ale nie podają cennika na stronie (albo ja szukać nie potrafię:/)
EDIT.
Widzę, że przy tepsie chyba zostaniemy, ceny z crowleya np. mnie rozwalają ;/.

Członek DUG

Może i rozwalają, ale sprawdź jaki oferują upload. Bo DSL to żenada :(

Może i rozwalają, ale sprawdź jaki oferują upload. Bo DSL to żenada :(
Wiem, ale firmy należy do grupy małych przedsiębiorstw....

Członek DUG

Z doświadczenia wiem, że za upload się płaci i to słono. Jeden z ISP (niepamiętam nazwy) za łącze 2/2Mb asynchroniczne chciał odemnie coś koło 800zł/m-c. Takie samo tylko synchroniczne to już koszt o ile dobrze pamiętam około 2000/m-c.

prosta sprawa, zostaje tepsa :/

Moderator Mamut
ceny z crowleya np. mnie rozwalają ;/.
z "profesjonalnych" dostawcow lacz chyba najtanszy (ostatnio porownywalem ceny u kliku) ... jakosc lacza (stabilnosc, realne predkosci) tez bardzo dobra ... brak jakichkolwiek problemow z przydzialem ip itd ...

Pan inż. Cyc

W strone 3s nie patrz... to nie jest lacze na mala firme (no chyba ze to jest branza IT :D )
Oni oferuja przylacza swiatlowodowe, sa niezawodni a ich ring dziala dobrze oraz czas przelacznia na druga sciezke tez na profesjonalnym poziomie. Wielu dostawcow uzywa dzierzawionych nitek od nich :D a no i ceny znaczeni (przez duze Z :P) wyzsze niz w crowley'u (oni uzywaja uslug 3s :P).
Z Crowley'em nie mialem do czynienia :]
A do czego uzywacie tego DSL'a ze tak jeczycie an upload? Hmm swoja droga ok. polroku temu wysylai pisma ze podwoja UL dsl1024 i dsl2048 bez zwiekszania oplat...... na listach chyba sie skonczylo.
e tam na listach. Ja wtedy zrezygnowałem z dsli ;D mnie się spodobała ta zmiana regulaminu :D

qluk napisał(-a):
....
A do czego uzywacie tego DSL'a ze tak jeczycie an upload? Hmm swoja droga ok. polroku temu wysylai pisma ze podwoja UL dsl1024 i dsl2048 bez zwiekszania oplat...... na listach chyba sie skonczylo.
W sumie to imo taki dsl nam starczy, ale "władze" firmy jęczą. Imo przerost formy nad treścią, ale "problem" zgłoszony, mam go rozwiązać :D. TP s.a jakąś promocje wiosenną wprowadziła i chyba z tego skorzystam ;-).
Dzięki wszystkim za rady :)

Użytkownik

Witajcie
Polecam Crowleya, mam symetryczne łącze 3 mb/s w obie strony za ok 1500 zł/ms. Żadnych problemów i 99,9% dostępości. DSLki są tanie ale jak chcemy coś wysyłać (UL) to wiadomo jak się to kończy. Problemu nie ma w jednej lokalizacji. W przypadku kilku filli połączonych VPN-ami, w pewnym momencie staniesz przed problemem, którego na DSL-kach nie przeskoczysz np. ściaganie obrazu z kamer itd.
Pozdrawiam
tripoli

Moderator
Tydzien temu crowley bardzo świrował http://smokeping.ingram.com.pl/?start=2007-10-28&am … 1=Generate%21

Użytkownik

zlyZwierz napisał(-a):
Tydzien temu crowley bardzo świrował http://smokeping.ingram.com.pl/?start=2007-10-28&am … 1=Generate%21
Pingi idą do jakiego urządzenia Crowleya? U mnie we wrocku nie było problemów z netem, choć VPN-y mi się kilka razy urwały.
tripoli
ja tam polecam tkt. Za troszkę większą kwotę miałem onegdaj 6Mbit ;)

Moderator

Papik napisał(-a):
ja tam polecam tkt. Za troszkę większą kwotę miałem onegdaj 6Mbit ;)
Jakieś namiary, www cennik.
Dzięki :)

Członek z Ramienia

Tanio to zupa w barze mlecznym.
Jeżeli chcą mieć łącze dobrej jakości to wynalazki typu DSL odpadają.

matka przelozona

Członek z Ramienia

ewentualnie crowley, gts itp byle po radiolinii
p.s.
serwerek ma niewłaściwą datę ustawioną?
Ostatnio edytowany przez bobycob (2007-11-14 21:26:05)