Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-10-19 21:44:26

Matthew - Użytkownik

Matthew
Użytkownik
Serwis

Tablet graficzny

Bawił się ktoś kiedyś tym pod linuksem? Jak działanie?

#2  2007-10-20 09:22:40

V@M VampirE - Użytkownik

V@M VampirE
Użytkownik

Re: Tablet graficzny

Wacomy podobno działają, ale Aiptek się gryzie, a opisów tajt wiele i sa niejednoznaczne.
Możesz popróbować.
Pentagramy sa na bazie Aipteków, i do nich idą te same stery.
Ale jeśli miałbym cos polecac to będzieto własnie Wacom, drogi ale działają.
Albo Windows i wdziała na pewno, nie ma co jednak bajek snuć i samo nie przyjdzie.

http://aiptektablet.sourceforge.net/

http://linuxwacom.sourceforge.net/

To sa jedne z najczęściej przywoływanych linków.

Maksymalizacja efektów przez cierpliwe uczenie sie to chyba właściwa droga.

#3  2007-11-07 13:41:18

herrmannek - Użytkownik

herrmannek
Użytkownik

Re: Tablet graficzny

Mam Aipteka allegrowego czyli Tevion coś tam XXL... Sterowniki rzeczywiście się "gryzą".... Nie udało mi się ani razu w pełni poprawnie tego używać... W wakacje zanim pożyczyłem mojego tableta windowsowcowi, większość rzeczy zaczęła działać poprawnie. Wszystko oprócz bocznych przycisków na piórku, które działały tylko moment, kiedy inne rzeczy nie działały (middle i right button) no i gimp, w wakacje była to wersja mocno niestabilna, wywalał się po chwili działania. W domu mam Ubuntu po jakimś updacie była znaczna poprawa, ale nie wiem teraz jak to jest... Od windowsowca się dowiedziałem, że gimp pięknie śmiga z tym tabletem.  W Ubuntu teraz chyba wszystkie sterowniki i moduły są za darmo w repozytorium, ale nie trzymajcie mnie za słowo...

Stopka forum