Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-11-06 19:59:32

Fo - Użytkownik

Fo
Użytkownik

Trac package on debian stable (etch)

witam,

po pierwsze to mam pytanie: czy jedzie ktoś na paczce trac, która w dniu dzisiejszym na packages.debian.org dostępna jest w wersji 0.10.3-1etch2 ?

problem mam taki, że podczas inicjalizowania inventory (przez trac-admin), subversion na samym końcu sypie błędem na temat nieistniejącego revision 1. co jest oczywiście sprzeczne i jest błędem.

w wersji 0.10.4 traca, problem został już sfixowany, aczkolwiek mój problem jest taki:

jak kurcze mam tego traca zamontować w wersji 0.10.4 skoro nie ma go na packages.debian.org w takiej wersji ?

odrazu mówie, że nie bardzo mam ochote na zabawe w pobieranie tego by svn from trac.edgewall - bo chciałbym nieco prostszą mieć sprawę z późniejszymi uaktualnieniami.

pozdróweczka,
Fo

Klasyfikator wódki w świecie IT: 0.1 l - demo,0.25 l - trial version,0.5 l - personal edition,0.7 l - professional edition,1.0 l - network edition,1.75 l - enterprise,3 l - for small business,5 l - corporate edition,"klin" - Service pack

#2  2007-11-06 20:35:44

czadman - Bicycle repairman

czadman
Bicycle repairman

Re: Trac package on debian stable (etch)

Polecenie easy_install trac instaluje mi wersję 0.10.4. :)
Używając setuptools nie będzie problemu z aktualizacjami.

http://www.debian.org/logos/openlogo-nd-50.png

Stopka forum