Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
Chciałem zainstalować pdftk i wykorzystać go zgodnie z przepisem z dug'a.
Niestety apt krzyczy coś takiego:
Następujące pakiety mają niespełnione zależności: pdftk: Wymaga: libgcj7-0 (>= 4.1.1-12) który jest pakietem wirtualnym. Resolving dependencies... Nie można rozwiązać problemów z zależnościami! Przerwane.
A mam zainstalowane:
aptitude search libgcj i A libgcj-bc - Link time only library for use with gcj i A libgcj-common - Java runtime library (common files) v libgcj-dev - p libgcj-doc - libgcj API documentation and example programs i libgcj7-1 - Java runtime library for use with gcj i libgcj7-1-awt - AWT peer runtime libraries for use with gcj p libgcj7-dbg - Debugging symbols for libraries provided in libgcj7-dev p libgcj7-dev - Java development headers and static library for use with gcj i libgcj7-jar - Java runtime library for use with gcj (jar files) p libgcj7-src - libgcj java sources for use in eclipse i A libgcj8-1 - Java runtime library for use with gcj i A libgcj8-1-awt - AWT peer runtime libraries for use with gcj p libgcj8-dbg - Debugging symbols for libraries provided in libgcj8-dev p libgcj8-dev - Java development headers and static library for use with gcj i A libgcj8-jar - Java runtime library for use with gcj (jar files) p libgcj8-src - libgcj java sources for use in eclipse
Przepraszam, że zadaje takie pewnie banalne pytania, ale jeszcze nie spotkałem się z tym problemem. Dodam że aptitude update && aptitude dist-upgrade nie pomagaja.
Edited 7-11-2007 00:55:
Dzięki uprzejmości kolegi Ryszarda problem został pośrednio rozwiązany.
http://qa.debian.org/debcheck.php?dist=lenny&package=pdftk
Edited 24-11-2007 13:13
Wyrzuciłem z systemu paczke libgcj7-1 po czym sciagnolem paczke z etch'a teg samego pakietu tylko ze w wersji 7.0 i poszla instalacja pdftk. :]
Mam oczywiscie nadzieje ze nie popsuje mi zadnych zaleznosci taka zabawa.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez dziamdziak (2007-11-24 13:16:04)