Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chcę sobie skompilować madwifi i tu dostaje zonka. co jest?:
Serwer:/usr/src/madwifi-0.9.0# make Checking requirements... ok. Checking kernel configuration... /bin/sh: -c: line 0: syntax error near unexpected token `|' /bin/sh: -c: line 0: `echo char *uts_release = UTS_RELEASE; | grep -q -i '^[2-9].[4-9].' || { ' make: *** [configcheck] Błąd 2
Kompilowałem wcześniej v0.9.3.3 i nie było problemów. Muszę zejść na niższą wersję bo coś mi się hostap nie chce do końca skompilować pod v0.9.3.3. Mam źródła i headers-y tam gdzie trzeba.
... nie aktualne skompilowłem sobie madwifi-ng. tylko mam problep teraz z hostap. przy kompilacji wywala:
... -DEAP_TLS_FUNCS -DPKCS12_FUNCS -DINTERNAL_SHA256 -DCONFIG_IPV6 -c -o tls_openssl.o tls_openssl.c tls_openssl.c:23:25: warning: openssl/ssl.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu tls_openssl.c:24:25: warning: openssl/err.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu tls_openssl.c:25:28: warning: openssl/pkcs12.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu tls_openssl.c:26:28: warning: openssl/x509v3.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu tls_openssl.c:43: error: expected specifier-qualifier-list before ‘SSL’ tls_openssl.c: In function ‘tls_show_errors’: tls_openssl.c:76: warning: implicit declaration of function ‘ERR_error_string’ tls_openssl.c:76: warning: implicit declaration of function ‘ERR_get_error’ tls_openssl.c:76: warning: format ‘%s’ expects type ‘char *’, but argument 5 has type ‘int’ ... idt
w żadne wersji hostap ani madwifi nie ma katalogu openssl :(
czy jest jakis konkretny powod ze kompilujesz z palca? nie latwiej poprzez module-assistant?
Jest, bo podczas kompilacji hostap odwołuje się do źródeł madwifi.