Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Od pewnego czasu flash mi nie działa w Iceweasel.
Jak wchodzę na stronę z flashami np. interia to mam szare okno, natomiast na pasku dolnym przeglądarki pisze:
The plugin initialization failed. Reload the page to try again.
Mam zainstalowane
flashplugin-nonfree
libflash-mozplugin
Co ciekawe, ten sam flash na konquerorze i operze działa bezbłędnie.
tez tak mialem i pomoglo:
aptitude purge flashplugin-nonfree
a pozniej na nowo instalka.. tyle ze z experimentala;)
poza tym od dzisiaj na stale z opera zwiazany:)) (spodobala mi sie:P tylko wkurzaja mnie pop-up'y.. mimo ze mam zaznaczone zeby blokowalo.. dalej pokazuje)
Polecam manualną instalacje flasha ze strony adobe...
aplikacja z repo jest na 100% sprawna - mam zainstalowaną na drugim kompie i działa dobrze.
Próbowałem też ręcznie - nadal to samo. Pewnie wywalę wszystko + configi, und noch einmal :)
Ja też polecam pobrać rpm'a ze strony producenta przerobić go na deb. i po kłopocie:) Sprawdzony sposób zawsze działa:)
Ja też polecam pobrać rpm'a ze strony producenta przerobić go na deb. i po kłopocie:) Sprawdzony sposób zawsze działa:)
Nigdy w życiu :)))) rpm to zło
Co ciekawe, ten sam flash na konquerorze i operze działa bezbłędnie.A mi obarot: za ChRL nie chcę działać w konquerorze, konqueror się zwiesza.
mialem ten sam problem http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=9361
Jesli juz, to lepiej archiwum tar.gz.
RPM-y to zło. Jedynie w PLD to jako tako działa z tego co wiem ;]
RPM-y to zło.
Jak bym słyszał Ojca dyrektora:xD
jakieś złe doświadczenia czy po prostu gadka starego debianowca ;)
sporo swojego czasu z linuksem spędziłem/spędzam z rpm (fedora, teraz PLD) to się pytam :)
jakieś złe doświadczenia czy po prostu gadka starego debianowca ;)
sporo swojego czasu z linuksem spędziłem/spędzam z rpm (fedora, teraz PLD) to się pytam :)
Poprostu jak sobie przypomne walki z pakietami w mandrivie 2005 to.... :) jestem do tego zrażony i tyle :) ale slyszalem ze w PLD to ladnie dziala za sprawą poldka
Poprostu jak sobie przypomne walki z pakietami w mandrivie 2005 to....
zdecyduj się, miałeś problemy z mandrivą czy z rpm (i programem czy formatem paczek?)? paczka to tylko jakieś tam pliki, można spartolić każdy format paczek, nawet .deb, nawet ebuildy, nawet bogowie wiedzą co jeszcze
a poldek to tylko menedżer pakietów, nawet poldek dupa jak w pakiecie kupa ;)
a to jaja umnie dziala ale jakoś czasami migna kwadraty
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=432755
ale działa
tez tak mialem i pomoglo:
poza tym od dzisiaj na stale z opera zwiazany:)) (spodobala mi sie:P tylko wkurzaja mnie pop-up'y.. mimo ze mam zaznaczone zeby blokowalo.. dalej pokazuje)
najezdzasz obojętnie gdzie na stronie internetowej , naciskasz prawy przycisk myszy , wybierasz Zablokuj zawrtość... strona robi sie "jasna" i zanaczone są reklamy, popy i inne "przeszkadzajki" , klikasz na dana "przeszkadzajke", klikasz na gorze na zastosuj i następnym razem gdy jestes na tej stronie żadne "przeszkadzajki" nie wyskakuja.
dziala z nastepujacymi paczkami:
ii flashplayer-mozilla 9.0.48.0-0.2 Macromedia Flash Player ii iceweasel 2.0.0.3-1 lightweight web browser based on Mozilla
Co ciekawe, ten sam flash na konquerorze i operze działa bezbłędnie.A mi obarot: za ChRL nie chcę działać w konquerorze, konqueror się zwiesza.
bylo gdzies na forum ... problem z wersja libgtk2 ... pomaga downgroad libgtk2 lub upgrade nsplugin-viewer ...