Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
zainstaluj office pod CrossOver v.5 - nie robi dowiązania do menu. Trzeba się trochę nakmbinować jak znaleźć worda i excela. Ale na v.5 możesz zainstalować Office XP lub 2003.
Nie znam matołka w MO który by to wyłapał :)
Tfu, na forum jest szpieg :)
Ps. - pytanie - czy Open Office nie obsługuje makr ??
Ps. - pytanie - czy Open Office nie obsługuje makr ??
Oczywiście, że obsługuje. I to pisanych w ludzkim języku — Python.
Nie jest problemem windows tylko to, że nie mogę nigdzie dostać ms office, a wersja studencka kosztuje 600 zł. Chcę coś co mi zastąpi Excel'a + VB żebym mógł napisać projekt który ma być własnie w Excelu oraz VB.
home jest po 199 zl
home jest po 199 zl
Dzięki nie stać mnie na to :P
Nie ma Excela w żadnej pracowni na uczelni?
SOB ma podobną składnie do VB (jest nawet bardziej restrykcyjny w stosunku do programisty), więc spróbuj coś napisac w calcu przy użyciu sob, zapisać jako xls i odaplić na excelu.
home jest po 199 zl
Dzięki nie stać mnie na to :P
Nie ma Excela w żadnej pracowni na uczelni?
Oczywiście, że są. Tylko że w godzinach w których nikomu nie pasuje, administrator z softwarem leci sobie w kulki (na pierwszym projekcie tylko na jednym komputerze był dobrze skonfigurowany MS Office) i najczęściej te pracownie są zajęte zanim zdążysz do nich wejść.
Lorenzo: Co to jest SOB?
Star Office Basic - implementacja basica dla SO i OO.org. W paczce z dokumentacją dla OO.org masz opisane dokładniej.