Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
WItam mam problem z odpaleniem programu napisanego w geam kompiluje się ładnie wszytsko gra a gdy chcę odpalić program wywala
check path for terminal tool setting in Preference
Gdzie się to dokładnie ustawia żeby działało??
Dobra pytanie było głupie:P Już ustawiłem że po kompilaci odpala się konsola ale tylko mignie i znika!??
WItam mam problem z odpaleniem programu napisanego w geam kompiluje się ładnie wszytsko gra a gdy chcę odpalić program wywala
Kod:
check path for terminal tool setting in PreferenceGdzie się to dokładnie ustawia żeby działało??
Dobra pytanie było głupie:P Już ustawiłem że po kompilaci odpala się konsola ale tylko mignie i znika!??
a może to, że konsola mignie i znika spowodowane jest działaniem programu?
jeżeli tak, to spróbuj odpalić program normalnie z konsoli i zobacz czy zadziała tak jak się tego spodziewasz, albo nic ci nie wypluje, wtedy będziesz wiedział że to coś z kodem
pozdrawiam
miłosz
A może polecilibyście mi jakiś inny kompilator C++?
ale po co ci inny niż g++?
A może polecilibyście mi jakiś inny kompilator C++?
zastanawiam się, czy przypadkiem nie mylisz pojęcia IDE (zintegrowane środowisko programistyczne, ang. Integrated Development Environment) z kompilatorem...
pozdrawiam
miłosz
A zrobiłeś binarkę czy tylko obiekt ?
Zrobiłem binarkę:)
A skompilowany metodą tradycyjną też nie działa?
Pokaż źródło.
Kurde plik mam w szkole:) Podam w poniedziałek.
Dobra wziąłem się za to poczytałem i wszystko działa napiszę co cze ba zrobić może się komuś przyda:) A więc piszemy programik w C++ zapisujemy go następnie przechodzimy do katalogu gdzie zapisaliśmy pliki i walimy w konsoli
g++ nazwa.cpp -o nazwa
enter i czekamy sekundkę następnie wydajemy polecenie
./nazwa
i wszystko gra!! Problem był strasznie głupi ale niewiedza kosztuje a wiedza jeszcze więcej więc warto jest ją zdobywać i poszerzać:)