Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam wrzucone rrdtool poprzez apt-get
poniewaz kozystam z niego przy statystykach sieci lstat
kiedy robilem upgrade systemu i wraz z nim upgradowal sie rrdtool niestety obrazki z generowanymi polskimi tekstami wyrzucaja krzaki..
probowalem juz chyba wszystkiego..
kompilowalem rrdtool z opcja --enable-latin2
nic..
prosze o jakies wskazowki bo bardzo malo jest w sieci info na ten temat z jakims wyjasnieniem konkretnym :(
w konfiguracji Apache w sekcji od lstat dodaj
SetEnv LANG pl_PL
czyli bedzie coś na wzór
Alias /lstat "/usr/local/lstat/www/" <Directory "/usr/local/lstat/www/"> SetEnv LANG pl_PL RewriteEngine on #for execute CGI files Options ExecCGI FollowSymLinks AddHandler cgi-script .cgi AllowOverride AuthConfig Limit RewriteBase /lstat/ RewriteRule ^$ lstat.cgi [L] RewriteRule ^index.html$ lstat.cgi [L] </Directory>
i polskie znaczki wróca :)
Powodzenia!
polskich znaczkow to nie ma na obrazkach ktore sa generowane a nie tekstach przetwarzanych w htmlu czy php ;]
byc moze roznica kodowan pomiedzy plikiem konfiguracyjnym a oczekiwaniami rrdtool ... np. plik w ISO a program oczekuje UTF-8 lub odwrotnie ...
polskich znaczkow to nie ma na obrazkach ktore sa generowane a nie tekstach przetwarzanych w htmlu czy php ;]
dopisałeś? zrestartowałeś Apache i nadal nie masz polskich znaczków _właśnie_na_wykresach_ generowanych przez rrdtool'a?
Wykres bez podanych przeze mnie parametrów:
po dopisaniu do Apache i załadowaniu nowej konfiguracji
1. Dopisz i sprawdź!
2. Opiniuj.
u mnie ten parametr nie pomaga zbytnio jednak..