Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Problem jak w temacie. Wygaszacz włącza mi sie podczas ogladania filmow w mlayerze mimi zaznaczonej opcji 'stop xscreensaver'.
Chce sie go pozbyc raz na zawsze.
Pewnie chodzi Ci o pakiet xscreensaver? Nie mam go a jednak cos mi sie wlacza po 5 min bezczynnosci.
a co masz kde lub gnoma menu konfiguracja i wyłacz sie to zwie wygaszacz ekrenu np w kde i tyle
Mam kde i mam wylaczony wygaszacz w centrum sterowania a mimo to sie skubaniec wlacza :(
Oszczedzanie energii tez juz przerabialem i nic. Ale znalazlem rozwiazanie. Aby wylaczyc wygaszacz... wlaczylem go w centrum sterowania kde i ustawilem czas na 666 min :) Puscilem film dla testu i wygaszacz sie nie wlacza.
Dziekuje wam obu za wskazowki.
mialem to samo i o ile pamietam w kde i w gnome xscrensawer jest zastompiony innym np. gnome-screensaver i to jest problem dla mplayera bo jego ustawienie dotyczy xscreensaver
ja zrobilem tak że wlasnie odinstalowalem ten domyslny z kde czy gnome i zainstalowalem xscreensaver, nie wiem czy to bedzie dzialać ale sprobować warto
Problem jak w temacie. Wygaszacz włącza mi sie podczas ogladania filmow w mlayerze mimi zaznaczonej opcji 'stop xscreensaver'.
Chce sie go pozbyc raz na zawsze.
~/.mplayer/config
stop-xscreensaver = "true"
Powinno pomóc ;)
Oj sp3cu, przeciez napisalem na poczatku
Wygaszacz włącza mi sie podczas ogladania filmow w mlayerze mimo zaznaczonej opcji 'stop xscreensaver'.
czyli ta opcje mialem juz wlaczona przed zalozeniem tego tematu a mimio to mi sie wygaszacz wlaczal.
Problem zostal rozwiazany.