Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam w tym momencie zainstalowane winde i dwa debiany (po co mam dwa debiany to mniej wazne) chcialbym usunac jednego z nich.Grub rusza z partycji linuksa ktora chcialbym wlasnie usunac ,lecz jezeli usune ja na sile to domyslam sie ze przy starcie bedzie grub error 22.Dlatego chcialbym zeby grub ruszal z partycji ktora chce pozostawic.
Czy ktos wie jak to zrobic?
Pozdrawiam
zobacz dział faq-u lub szukaj na forum, o grubie już można napisać całą litanie jakby się zebrało wszystkie posty z forum ;)
Widzę ze jedziesz na dwa fronty.
http://dug.net.pl/faq/faq-6-193-Odzyskiwanie_gruba_v2.php
To Ci pomoże.
Pozdrawiam
zbutuj tego debiana co chcesz sobie zostawić i skonfiguruj sobie bootloadera. potem tego drugiego linucha wywal i finito
zbutuj tego debiana co chcesz sobie zostawić i skonfiguruj sobie bootloadera. potem tego drugiego linucha wywal i finito
Jeśli wywali partycję z tamtym (wiem że chce to zrobić) to zmieni mu się numeracja i grub bezboleśnie nie zadziała.
Pozdrawiam
Zamykam temat ,juz dziala ,dzieki :)