Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam .Jestem nowym użytkownikiem na tym forum pisze ponieważ mam problem właściwie to 2 .Pierwszym jest to że w kadu nie moge wysłać smsa jak klikam wyślij to tylko się okienko robi czarno białe i moge tak czekać aż do śmierci i nie wysle mi smsa używam kadu 0.5.0-1 używam "sponsorowanej" bramki.A drugi problem polega na tym że nie mogę odwarzać kilku dzwięków na raz.Moja konfiguracja to
Gigabyte Ga7vt600,athlonxp2100,512ram,radeon9200se,modem ed77,sound blaster live 24bit i zestaw głośników creative inspire 5.1.
No brawo pierwszy post i tak zaczynasz wizyte na forum
spadłeś z ubuntu czy z mandrivy
No brawo pierwszy post i tak zaczynasz wizyte na forum
spadłeś z ubuntu czy z mandrivy
Nie tak sie wita nowych na forum :P No ale przyznam, ze problem dosc ... (nie)typowy ;-)
drugi problem polega na tym że nie mogę odwarzać kilku dzwięków na raz
zainstalowałeś etcha 4.x? lepiej zmień sobie distro na testing
co do sms to nei mam pojęcia, bo nie wysyłam z netu :p
ps: witamy na forum :)
co do wielu dźwięków - zainstaluj alse
apt-get install alsa-base alsa-utils
Potem
alsaconf
program wybiera kartę dźwiękową -> ok
alsactl store
gotowe.
Jeśli chodzi o sms-y to pytanie, do jakiej sieci wysyłasz. Normalnie przechodzą do plusa, do orange musisz wpisać kod z okienka. do ery trzeba kupić kod, do play'a trzeba się zapisać do "MiastoPLusa"
Nie idzie do żadnej sieci staje na momencie w którym wciskam wyślij .Z góry dziekuje za odp
zapomniałem dodać ze do obsługi dzwięku 5.1 używam pliku .asoundrc w katalogu domowym jest on następujący
pcm.ca0106 {
type hw
card 0
}
ctl.ca0106 {
type hw
card 0
}
pcm.duplicate {
type plug
slave.pcm "surround51"
slave.channels 6