Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W sumie pytanie postawiłem w temacie, więc nie będę się powtarzał ;-)
Kget jest chyba nakładką wgeta pod KDE. Wgetem ściągałęm plik 7 GB, to myślę że ten też potrafi
U mnie z 1 GB nie miał problemów, myślę że poradzi sobie i z 4 GB.
To zależy od konfiguracji serwera i systemu plików (na fat się nie da w jednej części). Czasem pobieranie tak dużych plików (pow 2GB) przez http nie jest możliwe. To nie zależy od programu.
To zależy od konfiguracji serwera i systemu plików (na fat się nie da w jednej części). Czasem pobieranie tak dużych plików (pow 2GB) przez http nie jest możliwe. To nie zależy od programu.
Ano miałem taki przypadek, Apache nie pokazywał w ogóle plików o rozmiarze powyzej 2GB. Trzebaby go chyba przekompilować żeby to działało.
Czyli loteria. Ale i tak zrezygnowałem z zassania Sabayona, więc na razie sam nie sprawdzę. Dzięki :-)
ja do pobierania dystrybucji preferuję torrenty -- nie ma siły, by obraz ściągnął się nieprawidłowo -- torrent sam dba by sumy kontrolne się zgadzały
ja do pobierania dystrybucji preferuję torrenty — nie ma siły, by obraz ściągnął się nieprawidłowo — torrent sam dba by sumy kontrolne się zgadzały
Teoretycznie się zgadzam.
W praktyce chciałbyś wysyłać później 4gb z prędkością 30kb/s? :D Bo ja mam nerwostradę. ;) Albo patrzeć na ratio w Azureusie poniżej 0.500 ;) Raz wysyłałem 4 gb... Szło przez tydzień.
Nie ma to jak ftp ^.^
Jest jeszcze rsync.
rsynca wykorzystuję do tworzenia kopii zapasowych ;)
Wiele serwerów udostępnia możliwość ściągania plików przy pomocy rsync
ja do pobierania dystrybucji preferuję torrenty — nie ma siły, by obraz ściągnął się nieprawidłowo — torrent sam dba by sumy kontrolne się zgadzały
a ja ściągam netinst i reszta się sama zasysa :d