Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zainstalowałem sobie et 2.55.
Sterowniki do grafiki mam ok.
KDE + CompizFusion + Emerald
Grę instalowałem jako user więc siedzi w katalogu domowym (nie w /usr/local/.....)
Odpalam sobie symlinka co to sam się utworzył. Gra rusza. Opcje etc są git. Jak daję start i łączę się do jakiegoś serwera LUB hostuję grę, to gdy ma się pojawić plansza z grą (już po Awaiting connection etc) gra się wywala i w konsoli mam kupe śmiecia i końcówka:
PIXELFORMAT: color(24-bits) Z(24-bit) stencil(0-bits) MODE: 4, 800 x 600 fullscreen hz:N/A GAMMA: hardware w/ 0 overbright bits CPU: rendering primitives: single glDrawElements texturemode: GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR picmip: 0 texture bits: 0 multitexture: enabled compiled vertex arrays: enabled texenv add: disabled compressed textures: enabled NV distance fog: disabled Initializing Shaders ----- finished R_Init ----- Sys_LoadDll(/home/misioooo/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so)... Sys_LoadDll(/home/misioooo/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so) failed: "/home/misioooo/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so: cannot open shared object file: No such file or directory" Sys_LoadDll(/home/misioooo/enemy-territory/etmain/ui.mp.i386.so)... ok Sys_LoadDll(ui) found **vmMain** at 0xafd96bb4 Sys_LoadDll(ui) succeeded! Sys_LoadDll(/home/misioooo/.etwolf/etmain/cgame.mp.i386.so)... Received signal 11, exiting... Shutdown tty console
Jakieś propozycje?
Z wyłączonym Compizem/Emeraldem to samo.
Ja instalowałem z http://dug.net.pl/faq/faq-2-216-Instalacja_Enemy_Territory.php
tąd i działa bez problemu dobry opis polecam!
Okej. Zrobiłem wg poradnika - rusza ;)
Dźwięk - wiem jak zrobić. Tylko jeden problem - po kilku minutach grania gra wiesza się. Pomaga CTRL+ALT+BCKSPC w celu restartu iksów. Nie wiem czy ET ma gdzieś loga z errorami.
Teraz ci nie powiem ale jak wrucę do domu to sprawdzę i napiszę:)
sprobuj odpalic gre przez konsole i w oknie.. zobacz co konsola wypluje..
tomek: milo ze moj poradnik dobrze sie sprawuje:) ciesze sie bardzo:))
A nawet nie widziałem że to twoja spraka kodzik:) Śietny opis szacunek dla ciebie!!