Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Siemano, wie ktos moze czy w przypadku gdy mam procesor x2 doom3 pod linuxem bedzie mi korzystal z oby dwoch rdzeni ? a jezeli nie to czy jest jakas lata na to ?
pozzdro
EDIT:
Dobra sam se odpowiem.
Ni ma dwoch rdzeni. Smiga tylko 50% ;/ Nie wiem czy to wina gry czy systemu ;/
Ja sie za3malem na D00m II z 95 roku z doinstalowanym pakietem z D00m's Days w ktora namietnie smigam na VMWare.
Matthew ma rację, a autorowi proponuje poczytać o SMP, chyba że podczas szukania rozwiązań dotarł do tego :)
dotarlem zanim zapytalem bo smp bawilem sie juz duzo wczesniej, ale gdzies na googlach widzialem cudy na temat windowsa ze niby da sie ustawic zeby aplikacje korzystaly z dwoch rdzeni nawet jezeli zostaly stworzone pod jeden... ale tak jak napisalem cudy ;]
Qdłaty, to nie cudy. Jak masz dwie aplikacje, to jedna korzysta z jednego, a druga z drugiego. Pod linuxem. A pod windowsem odpaliłem 14 obciążających zadań, a jeden rdzeń i tak się lenił. Więc wieloprocesorowość na windowsach włóżmy tam, gdzie jej miesce: między bajki
Qdłaty, to nie cudy. Jak masz dwie aplikacje, to jedna korzysta z jednego, a druga z drugiego....
ale ja napisalem o tym ze
ze niby da sie ustawic zeby aplikacje korzystaly z dwoch rdzeni nawet jezeli zostaly stworzone pod jeden...
tzn nie chodzilo mi o to ze mozna sobie ustawic zeby jedna korzystala z jednego a druga z drugiego rdzenia, tylko o to ze da sie ustawic tak ze aplikacja stworzona pod jeden rdzen moze korzystac w dwoch.
ale tak jak napisalem cudy ;]
jezeli apliacja nie została stworzona w technologii wielowatkowej lub wieloprocesorowej to nie ma mozliwosci zeby pracowala na 2 rdzeniach jednoczesnie