Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Od jakiegoś czasu mam mały problem z tapetą we fluxie. Dotychczas ustawiała mi się jaka chciałem, a od jakiegoś czasu po uruchomieniu fluxa ładuje mi wciąż tą samą tapetę (której notabene nie ma w moim folderze z tapetami...jakiś czas temu ją stamtąd wywaliłem) i muszę ją zmieniać. Dla ustawiania tapet używam Eterma. w init mam ustawione:
session.screen0.rootCommand: fbsetbg -l
W pliku lastwallpapaer jest właściwa tapeta.
Dla zmieniania tapet mam w menu wpis:
[submenu] (Tapety) {} <> [wallpapers] (/home/lord/.fluxbox/backgrounds) {fbsetbg -f} <> [end]
Nie wiem czy coś mam źle ustawione, ale w sumie długo tak działało i dopiero ostatnio zaczęło się krzaczyć. Może to jakiś bug związany z tym że flux jest z backportów w Etchu (w Lennym tego problemu nie ma). Ma ktoś jakiś pomysł?
Ok znalazłem!
Głupi problem był. Miałem po prostu tapetę ustawioną w "overlay". Dziwne tylko, że nie nadpisywało mi ustawionej tapety od samego początku kiedy tam był ten wpis. Grunt, że działa.