Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie
Goły Etch ma już zainstalowany jakis pakiet do aktualizacji oprogramowania, ale nie wiem jaki. Chciałem zainstalować crona-apt ale czy te dwie aplikacje sie nie będą gryźć?
tripoli
dopisz w crontab
0 6 * * * root apt-get update ; aptget upgrade -y
serwer codziennie o 6 rano bedzie upgradował sam pakiety z RePo
dopisz w crontab
Kod:
0 6 * * * root apt-get update ; aptget upgrade -yserwer codziennie o 6 rano bedzie upgradował sam pakiety z RePo
Więc nie trzeba instalowac dodatkowo cron-apt?
dopisz w crontab
Kod:
0 6 * * * root apt-get update ; aptget upgrade -yserwer codziennie o 6 rano bedzie upgradował sam pakiety z RePo
Ja bym nie polecał nienadzorowanego instalowania pakietów.
dopisz w crontab
Kod:
Ja bym nie polecał nienadzorowanego instalowania pakietów.
Czy można wybrać upgrade pakietów, ale tylko tych, które nie wymagają restaru systemu???
Zawsze mnie to męczyło :)
Większość nie wymaga restartu serwera. Natomiast może się zdarzyć błąd w pakiecie, który spowoduje zatrzymanie usługi podczas upgrade. Osobisty nadzór pozwala uniknąć takich niespodzianek, co nie oznacza, że nie można tych pakietów ściągnąć sobie w nocy.