Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Na Windowsie kiedyś korzystałem z BS. Potem wogóle ale teraz potrzebuje skorzystać z sieci P2P.
Sieci które mnie interesują:
- Gnutella
- ed2k
itd.
Normalnie korzystam z torrentów, ale nigdzie nie mogę znaleźć parunastu mp3t z ost. najnowszej płyty Apocalypticy. A potrzebuję.
Najlepiej żebyście mi poradzili takie dobre programy lub multi klienty p2p.
Aaa i mam pewien pomysł dotyczący debiana, napiszę go w Luźnych Rozmowach.
Do ed2k masz Amule. Do torentów Rtorrent. A do reszty Frostwire.
A ja wszystko ciągnę z Rapidshare. Wystarczy w Google wpisać: "Apocalyptica+rapidshare" i mam gotowe linki. Po ok. 10 minutach album jest u mnie (1mbit).
Jedyny minus: trzeba mieć zmienne ip.
Jeśli chodzi Ci o tych kilka kawałków to aMule do sieci torrent polecam Azureusa.
To tak.
Mam całą dyskografię apocalypticy, więc tylko parę kawałków potrzebuję z najnowszej płyty. Więc skorzystam z amule.
Z torrentów korzystam z uT na wine i Azuerusa.
A FrostWire coś mi nie działa: [tzn. instalacja]
hero:/home/mafi# aptitude install frostwire Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "frostwire" Następujące pakiety zostały automatycznie zatrzymane: libcompress-zlib-perl libsasl2-modules Następujące pakiety zostały zatrzymane: libsasl2-2 0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 3 nie uaktualnianych. Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B. Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe
Niedostępny w repozytorium pakietów, a tutaj: http://www.frostwire.com/
mldonkey z jego licznymi interfejsami (polecam www)
Instalacja nie jest skomplikowana wiec:
Kod:
http://www.frostwire.com/
Klikamy na Ubuntu/Debian
[...czekamy az pobierze;p]
Zabieramy sie za instalacje wydajac komende:
Kod:
sudo dpkg -i FrostWire-4.10.9-2.i586.deb
Nastepnie musimy zmienic linie w runFrost.sh
Kod:
sudo gedit "/usr/lib/frostwire/runFrost.sh"
Pierwsza linia wyglada tak:
Kod:
#!/bin/sh
Zmieniamy na:
Kod:
#!/bin/bash
Odpalamy Frosta poprzez komende:
Kod:
bash "/usr/lib/frostwire/runFrost.sh"
Taka instalacja pomoze nam zapobiedz bledu:
Kod:
runFrost.sh: 44: Syntax error: "(" unexpected (expecting "}")
znalzłem taki opis ale nei wiem czy za działa
Tylko do frostwire jave sobie instalnij.
Spokojnie, mam jave zainstalowaną.
Ryszard, wystarczyło uruchomić paczkę, żadnego błędu nie ma.
maly, jest może polska wersja lub spolszczenie? Bo na stronie nie znalazłem.
Polecam Peer2Mail. (chyba) Wszystkie albumy Apocalypticy znajdują się na unique.org.pl.
Polecam Peer2Mail. (chyba) Wszystkie albumy Apocalypticy znajdują się na unique.org.pl.
Te co tam są to... mam brakuje mi najnowszego Worlds Collite 2007.
Z tego najnowszego mam część (5 kawałków) Ale chciałbym przesłuchać też resztę chociażby Stroke... na aMule (ed2k) też ich nie znajduje, a na gnutelli... tak samo [jest jeden z 0seedami]
ja uzywam amule, rtorrent i gtk-gnutella:)