Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
hejka
mam skrypt ktory kopiuje pliki z podmapowanego zasobu samba na dysk lokalny. Podczas kopiowania niektorych plikow rzuca nastepującym komunikatem:
cp: nie mozna wykonac stat na `/mnt/serwer/katalog/firma/uchwaly/zarz_nr1_21_09_05r_za': Nie ma takiego pliku ani katalogu
a plik w miejscu źródłowym przecież jest bo próbował go czytać .. nic nie kumam
może ktoś pomóc??
pozdrawiam
może nie masz uprawnien do pliku ?
w sumie robie to z prawami roota, ale być może samba mapuje to z jakimiś niewystarczającymi prawami.. sprawdze dzięki
wstepnie doszedłem oco biega, nie moze skopiować plików ktore maja w nazwie polskie fonty - najprawdodpobniej z kodowaniem win1250 .. musze tylko zobaczyc jak sie z tym uporac .. inaczej zamapowac zasób lub jakas opcja w cp :(
generalnie to jest problem z plikami gdzie w nazwie sa polskie fonty (pojawiaja sie krzaki) probowalem zamontowac zasób za pomoc smbmount, zmieniałem przełączniki iochraset i codepage ale dalej jest problem ze zgraniem tych plików ....
znalazłem problem w pliku smb.conf nie miałem sekcji dos charset = cp852
temat mozna usunąć
pozdrawiam
temat mozna usunąć
pozdrawiam
Teamatów i postów się nie usuwa - są dla potomnych ;)
Zawsze zalecam dopisanie szczegółowego rozwiązania.