Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Z racji że mi się grafika (Ati Radeon X1300 Pro) trochę rozjechała (nie wiedzieć czemu zaczęła się grzać za bardzo (pasywne firmowe chłodzenie)) postanowiłem kupić nową. Mój wybór padł na GeForce 7300GT na DDR3 (sądząc po testach na necie za te pieniądze lepiej wybrać nie mogłęm). Mając nadzieję na pobawienie się AIGLX/Compiz-Fusion zobaczyłem czy są odpowiednie stery do tego. Niestety w testing są stare a w unstable są niekompletne. Czy ktoś wie jak temu można zaradzić żeby za bardzo się nie namęczyć instalując stery ze strony nVidii (zawsze mam tego pecha że nigdy mi nie działa ten sposób).
Instalacja sterowników ze strony nvidii jest banalnie prosta. Jedyna rzecz której potrzebujesz to nagłówki z zainstalowanego jądra, czyli:
aptitude install linux-headers-`uname -r`
resztę robi automat.
mi się nigdy nie udało zainstalować i skonfigurować poprawnie sterów z repo - tylko beta ze strony pięknie śmiga :)