Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie idzie mi updrade od paru tygodni w dalszym ciągu.
Następujące pakiety mają niespełnione zależności: apt-watch-backend: Wymaga: libapt-pkg-libc6.3-6-3.11 który jest pakietem wirtualnym. Resolving dependencies... Następujące działania rozwiążą problemy z zależnościami: Zatrzymanie bieżących wersji następujących pakietów: apt [0.6.46.4-0.1 (now)] apt-utils [0.6.46.4-0.1 (now)] aptitude [0.4.4-4 (now)] kadu [0.5.0-2 (now)] libjack0 [0.103.0-5 (now)] libjack0.100.0-0 [0.103.0-5 (now)] libslang2 [2.0.7-1 (now)] python-apt [0.6.21 (now)] synaptic [0.57.11.1+b2 (now)] Wynik: -280 Zaakceptować rozwiązanie? [Y/n/q/?]
Przy kolejnym aptitude dist-upgrade widziałem:
Konfigurowanie update-manager (0.42.2ubuntu22-15) ... debian:/home/morys#
Skąd u mnie u diabła wzięło się to Ubundu ?
Co z tym wszystkim zrobić ?
nie namieszales w respozytoriach??
1. sprawdz repo
2. aptitude update
i polecilbym aptitude dist-upgrade
Mnie to pomoglo.
:)
pozdrawiam
debian testing und sid ma coraz wiecej pakietow wirtualnych
Kiedyś to sie nazywało incoming dlatego jest jak jest
Mieszaie repo na dobre nie wychodzi
Jak szaleć to szaleć !
Synapticem wywaliłem moje zepsute aptitude i zdesperowany dołożyłem jeszcze źródła experimental
Aby te szaleństwa jakoś zakończyć to odpaliłem apt-geta i kazałem mu się updatnąć i instalnąć aptitude.
Kto ryzykuje to ...
W każdym bądz razie po restarcie komputera (aby sprawdzić czy wstanie) uruchomiłem aptitude i wszystko działa OK.
Jak na razie problem z zależnościami znikł :)
jak wszscy radza lepiej nie mieszac repo :)
Zgadzam się.
Teraz jak już wszystko jest dobrze to wracam do unstable.