Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam nietypowy problem z instalacja debiana. zawsze staje na etapie gdy otrzymuje komunikat:
"Nieprawidlowy serwer lustrzany z archiwum.
Archiwum na wybranym serwerze lustrzanym jest albo niedostepne albo nieposiada poprawnego pliku Release.
Spróbuj innego serwera lustrzanego."
Jesli chodzi o inny serwer to juz probowalem i otrzymuje zawsze ten sam komunikat. plytka na pewno dobra bo instalowalem na innym kompie system i poszlo ok. z innej plyki instalowal system i tez mi to samo wyskoczylo.
mialem na kompie wczesniej zainstalowanego debiana i mi wczesniej poprawnie wszysko wykrywal wiec nie wiem dlaczego teraz robi problemy. ustawienia sieciowe wykrywa przez dhcp z sukcesem wiec nie wiem dlaczego tak sie dzieje?
Za wskazowki z góry dziekuje
którą wersję debiana instalujesz?
jako mirrory najbardziej polecam (w tej kolejności):
ftp2.de.debian.org
ftp.de.debian.org
ftp.ie.debian.org
najpierw instalowalem stable z serwera ftp.pl.debian... , potem icm..., te ktore sa standardowo wpisane w opcjach instalotora. potem wziolem plytke z testing i tez polskie serwery sprawdzilem ktore byly wypisane podczas instalacji. wyskakuje zawsze ten sam komunikat.
niestety nie pomoglo. wydaje mi sie ze to chyba sprawa sieci mimo ze dhcp wykryl siec. internetu nie mam. recznie bede probowal skonfigurwac siec. pozdrawiam
niestety nie pomoglo. wydaje mi sie ze to chyba sprawa sieci mimo ze dhcp wykryl siec. internetu nie mam. recznie bede probowal skonfigurwac siec. pozdrawiam
U mnie na dhcp byl ten sam problem. Jak wpisalem dane recznie to poszlo bez problemu.
Podnoszę.
instaluję i dostaję ten przezabawny komunikat.. poprzednio instalowałem z tej samej płyty i było ok...