Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No dziś zastanowiła mnie jedna rzecz. Zazwyczaj używam wersji netinstall, ale na domowym desktopie mam kiepskie łącze i wolałem wersję DVD. Na początku chciałem sciągnąć przez HTTP z głównego serwera w szwecji (no tak na debian.org pisało) dla architektury 64, wchodzę no i tam pisze że DVD-1 ma 4,3 GB, ale kiedy ściągam okazuje się że plik ma zaledwie 380MB... z torrenta zaś wszystko jest oki (plik jest takiej samej wielkości jakiej ma być;])
O co tu chodzi?
Wielkosc DVD powinna miec ~4.3GB. Lepiej sciagac torrentem bo gdy zerwie polaczenie zacznie sciagac od momentu gdzie przestalo a przegladarka nie odnowila polaczenia. Mialem podobne przypadki gdy sciagalem plik nawet 40MB zresetowalo sie polaczenie i plik wazyl zaledwie 8MB :)
Pozdrawiam
Ściągaj wget'em. Obsługuje wznawianie zerwanych transferów. Do dużych plików nadaje się idealnie.