Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam problem z tą kartą. znalazłem informację, że modelowi XG-701A (taki ma ta karta nadruk) odpowiadają stery zd1211. zainstalowałem paczki zd1211-firmware oraz zd1211-source a następnie próbowałem przez module-assistant dodać moduł zd1221 (info z tąd) w następujący sposób:
module-assistant -> select -> zd1221(zaznaczam) -> ok -> ok
i dostaję:
zd1211-source (source package not installed): -- Binary package(s) for kernel(s): + (2.6.18-4-686): not found Some packages could not be found. The "search" command can search in the package pool for precompiled packages. 1
daję ok, wchodzę w search (w module-assistantcie) i dostaję info:
zd1211-source (source package not installed): -- Binary package(s) for kernel(s): + (2.6.18-4-686):
więc sprawdzam, czy na pewno źródła zainstalowałem:
debian:/home/grzesiek# aptitude search zd1211 i zd1211-firmware - Firmware images for the zd1211 and zd12 i zd1211-source - Source for the zd1211 wireless driver m
no ale są... jakieś pomysły?
co mi się udało: udało mi się zdobyć stery pod wina i dać ndiswrapperowi. "ndiswrapper -l" daje:
wlanuig : driver installed device (0CDE:0006) present
ale "iwconfig" daje:
lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. eth1 no wireless extensions.
co powinienem zrobić, żeby iwconfig widział dongla?
Skompiluj sobie własnego ndiswrappera, bo ten z repo nie zawsze działa tak jak trzeba (czytaj: u mnie repowy nie działał, ale kompilowany smigal pieknie)