Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam !
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o konfigurację zdalnej kontroli przez przeglądarkę www. Czytałem manual na stronie producenta, ale za cholere nie mogę sobie poradzić. Fajnie by było jak by mi ktoś napisał małe howto nawet w krótkich punktach. Podziękował
aMuleWeb działa tylko z amule-daemon.
Wiec zeby mieć dostęp do aMule przez website musisz zainstalować tą paczkę.
Też miałem z tym problemy i dalej mam bo nie moge udostepnić na swiat tej strony i nie wiem czemu (po lokalu działa), więc zawsze jak chce sprawdzić co sie dzieje na moim amulku "puszczam" strone tunelem ssh ;)
http://www.amule.org/wiki/index.php/AMuleWeb
i działa nie tylko z amule-daemon.
aMuleWeb działa tylko z amule-daemon.
Mam tą paczkę zainstalowaną, działa mi bez problemu.
http://www.amule.org/wiki/index.php/AMuleWeb
z tego korzystałem, napisałem wyżej. Zatrzymuje mi się przy puszczeniu komendy amuleweb na Tworzenie klienta... i dalej lipa, w logach nie mam nic specjalnego, theme webservera skopiowałem w odpowiednie miejsce. Nawet na lokalu mi nie rusza :/:/:/
a co masz ustawione w /etc/default/amule-daemon ??
już mi działa:] było trzeba zresetować i pod iksami ustawic zdalny dostęp. Działa jak powinno.
Wiadomość dla Huntera, jeśli chcesz, żeby Ci działało na świat to na firewallu musisz zwolnić dwa porty 4711 dla lokala i 4712 dla świata(oczywiście podaje przykład na standardowych ustawieniach). Inaczej nie działa. Dzięki za zainteresowanie tematem.;)
Wiem o tych portach, mam je udostepnione na firewallu ale i tak jest problem.
Mozesz napisac ktore paczki zainstalowales i co ustawiles?
już mi działa:] było trzeba zresetować i pod iksami ustawic zdalny dostęp. Działa jak powinno.
To się zastanów czy korzystałeś z manuala, czy tylko twierdzisz, że korzystałeś, zanim zaczniesz szukać nieistniejących problemów.
Z manuala korzystałem i robiłem wszystko zgodnie z opisem. Nie wiem co było przyczyną. Możliwe, że jakaś aplikacja zaburzała pracę amule skoro po restarcie ruszyło, a zrobiłem to samo co przed. Ważne, że działa :)
Strony: 1