Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-05-24 10:03:47

siarka2107 - Użyszkodnik DUG

siarka2107
Użyszkodnik DUG

strona informacyjma (reklamowa)

witam
mam do zrobienia takie cuś, stoi serwer na linuxie i pracuje jako serwer www i router, chce aby użytkownicy z sieci lokalnej po uruchomieniu kompa a nastepnie przeglądarki, wpisując jaki bądz adres byli przekierowywani na moją strone, a póżniej aby net już im hulał normalnie, chodzi o otworzenie pierwszej strony w przeglądarce, chce aby to była moja strona, obojętnie co sie wpisze w pasku adresu, wiecie jak sobie z tym poradzic??

#2  2007-05-24 11:10:23

Rumi - prawiczek erotoman

Rumi
prawiczek erotoman
Serwis

Re: strona informacyjma (reklamowa)

co oni Ci zrobili ze chcesz ich tak ukarać ;) a zarazem zniechęcić do korzystania z tych usług to już lepiej daj im po darmowym koncie pocztowym i tam ten spam pchaj jak by mi tak co rano wyskakiwała niechciana strona od mojego dostawcy to nie nadążał by z wymianą drzwi na nowe :]

#3  2007-05-25 08:06:59

siarka2107 - Użyszkodnik DUG

siarka2107
Użyszkodnik DUG

To nie moja siec, a gostek który ją ma chce takie coś zrobić i pobawić się w reklamy, troche nad tym myślałem i albo przez proxy(squid) to zrobić, tylko jeszcze dobrze nie wiem jak, albo odpalić serwer pppoe do uwierzytelniania użytkowników, i jak ktoś sie zaloguje do tego serwera, a potem bedzie sie dobijać na 80 port to aby pierwszym razem został przekierowany na strone informacyjną. Drugie rozwiąznaie raczej odpada bo siec liczy koło 100 osób

#4  2007-05-25 11:49:40

aki - Użytkownik

aki
Użytkownik

dlaczego pppoe odpada ja jestem podłaczony do sieci z ppoe która ma około 300 userków :) a ztym przekierowaniem to na google szukalem i było cos w stylu powiadomienia ze masz nieuregulowany rachunek i jak i za jak go nieuregulujesz to za 7 dnie odetniemy ci neta a pod spodem buton ok i on odblowywal połaczenie :) jak podejrzewam to przekierowanie było w iptables a stronka była w php :) takrze jak znasz kogos kto bawi sie w php to ci pewnie napisze cos takiego :) a przy okazji to jakis rotator banerkoów np w php niejest ciezko zrobic i bys mial problem z głowy :) Sam bede probowal cos takiego zrobic ale teraz niemam na to czasu i zamało wiedzy no programowaniu :)

jak znajde cos co mogło by cie przydac to podrzuce :)

pzdr aki

ktos kiedys powiedzial debian? ja odpowiedzialem czemu nie , i tak zostalo :)

linux register user #449139

>>>>>>>>sorki za błędy jestem dyslektykiem <<<<<<<<<<<<

#5  2007-05-25 17:10:33

bolos_11 - Użytkownik

bolos_11
Użytkownik

http://freshmeat.net/projects/hellousers/

Kod:

http://freshmeat.net/projects/hellousers/

tylko jak sie orientuje, to serwa www trza w chroocie postawic, bo latwo sie wbic na niego jak sie ma takowe przekierowanie.

#6  2007-05-25 20:37:39

aki - Użytkownik

aki
Użytkownik

No mniejwiecej  o cos takiego mi chodzi :)jak ten link powyrze a znalazłem jeszce cos takiego : http://allegro.pl/item196836574_2xwan_podzial_lacza … si_pppoe.html

i tam poszukaj logowanie do sieci i morze byscie w tamtej sieci zastosowali cos takiego :)
wtedy nietrzeba by było tłumaczyc userkom po co ta strona z reklamami tylko były bo one "przy okazji "  :)

pzdr akiaki

ktos kiedys powiedzial debian? ja odpowiedzialem czemu nie , i tak zostalo :)

linux register user #449139

>>>>>>>>sorki za błędy jestem dyslektykiem <<<<<<<<<<<<

Stopka forum