Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam problem z drukarka hp 3845. Do tej pory chodziło wszystko pieknie ładnie, ale ostatnio wraz z aktualizacja sida przestała działać. Po prostu nie drukuje. System ją widzi, konfigurowałem zarówno w kcontrol, localhost:631 i hp-setup. Co ciekawe hp-toolbox potrafi wyrównać kardriżde, ale wydrukować strony testowej już nie... Downgrade do lenny nic nie dało.
Pomóżcie, jest to bardzo bardzo pilne, do jutra wieczorem musze mieć ją działającą:/
dpkg-reconfigure cupsys?
Nic, identyczna sytuacja. System wykrywa, ale nic nie drukuje, przy każdym dokumencie pokazuje się błąd drukowania...
Nie chce się kompilować, wywala przy make install. A z paczek debiana nie idzie tego zrobić? Miałem przez prawie dwa lata i wszystko było ok. Ktoś może pomóć jeszcze...?
zainstaluj ją jako drugą drukarkę w systemie. Plik ppd ściągnij sobie ze strony linuxprinting.org i wsadź do jakiegokolwiek katalogu. Potem jak cups będzie się pytał o sterownik to podaj ścieżkę do tego ściągniętego.
Powinno zatrybić.
Jka zadziała to starą wywal z systemu
Nic... Wykrywa, ale nie chce drukować. Utknąłem w miejscu, wydaje mi się, że już wszystko zrobiłem... Co ciekawe - na vmware pod XP wykrywa i drukuje. Czy to normalne?:)