Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Mam pewien problem podczas kompilacji programów, a konkretniej podczas konfiguracji. Pierwszy raz zdarzyło mi się to przy próbie zainstalowania tematu do KDE (wymagana kompilacja). Wyskoczył błąd
checking for X... configure: error: Can't find X libraries. Please check your installation and add the correct paths!
Doinstalowałem pakiet libX11-dev, ale to nic nie pomogło, więc odpuściłem (bo to w sumie tylko temat do KDE). Ale ten sam problem powtórzył się przy próbie kompilacji K3b 1.0.1, więc domyślam się, że będzie tak z większością programów pod X.
Rozumiem, że coś muszę doinstalować, ale co?
--------------------------------
o, to mój pierwszy post? A rok zarejestrowany jestem, ale wstyd...Witam wszystkich :)
K3b nie kompiluj, jest w repo. Co do problemu to nie znam rozwiązania.
Wersja 1.0.1 ?
Nie wiem, nie mam Etcha, tylko Lenny'ego (testing)
Hmm, po co ja instalowałem libx11-dev, jak trzeba było właśnie xorg-dev :) Oczywiście pomogło, dzięki :) Jak się jest baranem niemyślącym, to się tak ma ;-)
Inna sprawa, że nie zainstaluję tego K3b w Etch, bo QT się nie zgadza, ale to inna bajka i nie ten temat :-)
Dzięki za pomoc!