Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
witam
chce ustawic blo0kade dla klientow ktorzy zwlekaja z platnosciami za internet, z blokada ktora przekierowuje caly ruch stron www [port 80] na strone z komunikatem nie mam problemow, jednak potrzebuje czegos takiego ze klient przeczyta komunikat i bedzie jeszcze mogl korzystac z przegladania stron www po kliknieciu przycisku
przyklad takiego rozwiazania:
ftp://ftp.indeo.pl/wstepna_blokada.jpg
Z gory dzieki za help
PPPoE ?
ja mam zrobione takie rozwiazanie...moze troche laikowate ale skutkuje:
po 1 musisz zainstalowac sudo :/ ( i to jest ten mankament )
2. edytujesz
cat /etc/sudoers
dodajesz tam:
www-data ALL=(ALL) NOPASSWD: /sbin/iptables ( lub wlasna sciezke do iptables)
3. instalujesz php chyba ze masz ;)
4. stronka jaka ja mam sklada sie z takiego kodu
<?php $IP = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; if ($_POST['kasuj']=="gotowe") { exec("sudo /sbin/iptables -D PREROUTING -t nat -s $IP -p tcp --dport 1:65535 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:8081"); exit(); } ?> <HTML> <HEAD> <META NAME="Language" CONTENT="Polski"> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;CHARSET=ISO-8859-2"> <TITLE>-------------// KOMUNIKAT PRZYPOMINAJACY \--------------</TITLE> </HEAD> <BODY> <div align="center"><h2>KOMUNIKAT PRZYPOMINAJACY</h2><br> Witam ! <br> Przypominam, ze uplynal termin platnosci za internet. Prosze o uregulowanie zaleglosci. Termin platnosci jest do 14 dnia kazdego miesiaca <br> Prosze nacisnac przycisk i ponownie uruchomic przegladarke WWW oraz inne aplikacje korzystajace z dostepu do internetu <br> Tel. xxxx-xx <br> e-mail bla bal bala </div> <div align="center"> <FORM action="<? $PHP_SELF; ?>" method="POST" name="form"> <INPUT type="hidden" name="kasuj" value="gotowe"> <INPUT type="submit" name="submit" value="Przeczytalem"> </FORM> </div> </BODY> </HTML>
to co najwazniejsze to jest: $IP = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
if ($_POST['kasuj']=="gotowe") { exec("sudo /sbin/iptables -D PREROUTING -t nat -s $IP -p tcp --dport 1:65535 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:8081"); exit(); }
ustaw wg wlasnej konfiguracji
i to chyba na tyle
takie rozwiazanie znalazlem na sieci...mam nadzieje ze ruszy i opisalem wszystko co bys powinno. Jak cos daj znac
Pozdrawiam
Strony: 1