Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Bawilem sie taka plytka (hirens's boot) i mialem taki prograqmik ATAPWD 1.2
Nieswiadomie za pomoca niego ustawilem haslo na dysk. Mam pytanie jak zdjac to haslo
zaden system nie rusza a jedynie zostaje mi knoppix life Szukalem w sieci ale nic Pomocy
ps. przeopraszam za znaki ale knoppix nie ma polskich
prubowalem i nic nie ma ???
ale dziekuje za zainteresowanie[/list][/list]
zabrałem się metodycznie ale nic z tego nie wyszło;
chciałem usunąć partycje; wykminiłem że hasło jeśli takowe istnieje to musi siedzieć w sektorze mbr. Więc pomyślałem i postanowiłem usunąć partycje; ale wywala mi błędy że mbr jest nie prawidłowy i koniec. jeśli ktoś ma jakieś propozycje jak tą usterkę usunąć to czekam na propozycję
pracochlonne ale i (byc moze) rozwijajace - poczytaj o budowie MBR (co oznaczaja kolejne bajty) zrob sobie zrzut do pliku (na wszelki wypadek) przy pomocy dd i pobaw sie z wykozystaniem dd lub jakiegos hexedytora ...
ewentualnie mozesz przy pomocy dd wyczyscic caly dysk lub jego poczatek (MBR) ...
używałem jakiegoś programu do sprawdzenia poprawności dysku; pisze że ma adnięte sektory; Czy to może być objawa zakodowania czy raczej faktycznie może być padnięty; dziękuję za wszytkie posty
Jeżeli fdisk /MBR (dyskietka startowa win98se) nie działa..
fixmbr (XP)..
Jeżeli fdisk /MBR (dyskietka startowa win98se) nie działa..
fixmbr (XP)..
w takim wypadku
pisze że nie może czytać dysku
jak już wcześniej pisałem nie biorą go takie narzędzia jak magic partycion czy ranish manager i inne programy do manipulacji partycjami z pytki hiren's boot